In completarea textului intrebarii mele, mentionez ca in perioada 2005-2009 nu au fost venituri la PFA, elemente evidentiate si in declaratiile depuse la Administratia finantelor publice din cadrul DGFP, motiv care a condus la radierea acesteia de la ORC. Mentionez ca sotia era(este) pensionara, cu pensie in cuantum de 250-800 lei in perioada 2005-2009. Conform art.257 alin.b din Legea 95/2006 de care se face vorbire in somatie si in "titlul executoriu" rezulta ca contributia la CASS se calculeaza si datoreaza in conditiile existentei unor venituri. Cum acestea nu au fost consider ca nu datoram contributii de CASS si de aceea administratia financiara ne-a dat dreptul la radierea PFA ca nu avem datorii la stat.
Astept si opinia dvs.
Multumesc.
Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu "un titlu executor" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS pentru perioada 2005-2009 cand, pensionara legal fiind, a incercat o activitate independenta pe PFA. Cum activitatea nu s-a putut face(cu toate eforturile depuse) acest PFA s-a inchis si radiat in decembrie 2008 cand de la Administratia financiara am primit a adresa ca nu avem datorii si s-a facut radierea la Registrul Comertului.
Este posibil ca, dupa 6 ani sa vii sa ceri contributii CASS de la o structura care nu mai exista(radiata) cand nu ai adus la cunostinta semestrial, anual, la 2 ani ... ca sunt datorii de plata(daca sunt?); mai cunoasteti asemenea situatii?
Rog raspuns.