avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate alexstroe1976

Activitate alexstroe1976

Buna ziua

Copil nascut in anii 1980 si dat spre adoptie. A fost adoptat imediat. Acum dupa 23 de ani copilul a aflat de la parintii sai adoptivi ca a fost infiat si dupa ceva sapaturi afla datele parintilor naturali si ii contacteaza pentru a ii cunoste. Acestia in momentul de fata au fiecare alta familie (sot, sotie si copii). Unul dintre parinti nu doreste sa aiba nici un fel de relatii cu copilul, lucru pe care i l-a explicat telefonic. Copilul ameninta ca va dezvalui situatia actualei familii (sot-sotie, copii).

Interbari:
1) ce drepturi si obligatii are copilul vizavi de parintii sai naturali;
2) ce drepturi si obligatii au parintii naturali fata de copil;
3) poate fi obligat parintele sa aiba legaturi cu copilul?

Multumesc

Buna ziua

Copil nascut in anii 1980 si dat spre adoptie. A fost adoptat imediat. Acum dupa 23 de ani copilul a aflat de la parintii sai adoptivi ca a fost infiat si dupa ceva sapaturi afla datele parintilor naturali si ii contacteaza pentru a ii cunoste. Acestia in momentul de fata au fiecare alta familie (sot, sotie si copii). Unul dintre parinti nu doreste sa aiba nici un fel de relatii cu copilul, lucru pe care i l-a explicat telefonic. Copilul ameninta ca va dezvalui situatia actualei familii (sot-sotie, copii).

Interbari:
1) ce drepturi si obligatii are copilul vizavi de parintii sai naturali;
2) ce drepturi si obligatii au parintii naturali fata de copil;
3) poate fi obligat parintele sa aiba legaturi cu copilul?

Multumesc
Răspuns la discuția Accident auto
Multumesc de raspuns

eu nu am vrut nici o data despagubiri, doar prietenul meu a vrut sa isi recupereze bani dat pe la doctori. Avocat are dar nu isi face treaba, de asta si vrea sa renunte.

Grija mea este: daca renunta cum se va stabili vinovatul?, sa nu ma scoata pe mine vinovat.
Discuție Accident auto
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat.

Pe data de 2 Mai 2008 am avut un accident in urma caruia a fost ranit unul din pasagerii autoturismului pe care il conduceam (fractura la nivelul pometului, rezolvata prin operatie si aplicarea unei placute metalice, 8 zile spitalizare). La acel moment politia mi-a spus ca din declaratii, masuratori, etc rezulta vinovat soferul celuilalt autoturism. De asemena politistul ne-a sugerat sa cadem la intelegere cu soferul vinovat pentru eventuale despagubiri, ceea ce am si incercat. Nu s-a putut ajunge la nici o intelegere, el consideranduse nevinovad. Ca atare victima a depus plangere penala la politie. Dupa 1,5 ani in care nu s-a mai auzit nimic despre dosar, am fost chemat impreuna cu victima la politie unde ni sa adus la cunostinta faptul ca cealalta parte solicita expertiza. Am fost de acord cu aceasta. La intrebarile mele privin motivul intarzierii in finalizarea dosarului, politistul mi-a dat raspunsuri evazive: nu a avut timp, nu la gasit pe vinovat, nu sa prezentat vinovatul la chemarile sale (si ca nu il poate obliga). De atunci a mai trecut 1 an si inca nu sa intamplat mai nimic. Acum 1 luna am fost anuntati ca dosarul sa mutat la o alta sectie de politie (din motive necunoscute) si ca in 2-3 luni urmeaza sa se faca expertiza.
In toata aceasta perioada am tot primit telefoane de la tatal vinovatului ba de rugaminte, ba de amenintare, dar in continuare refuzand sa plateasca vreo despagubire.
Mentionez ca nu am primit de la politie decat dovada de reparatie a autoturismului, iar celuilalt sofer i sa retinut permisul.
Acum victima sa cam saturat de toata acesta tergiversare si vrea sa renunte la tot si sa isi retraga plangerea.
Acum ajung la intrebare:
daca el isi retrage plangerea ce se va intampla in continuare? se mai face expertiza? mi se va elibera procesul verbal de constatare?

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? atat eu cat si victima.

Va multumesc anticipat