avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate ashton

Activitate ashton

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
odb a scris:

Laura2626 a scris:

Mi-e teama ca e cam imposibil acest lucru. Nu vad cum ar putea sa sune vreo grila formulata pe vechiul cod si alta pe noul cod. Ce vor face, pun asterixuri si precizeaza ca la numarul 1 se raspunde pe vechiul si la numarul doi pe noul?

Nu e nevoie sa puna asteriscuri. Reiese din formularea ipotezei.
La o speta iti zice ca A incheie cu B contract de vanzare-cumparare in data de 27 august 2009.
La o alta speta iti zice ca A inchieie cu B contract de mandat in 23 aprilie 2012.
Si tu trebuie sa vezi la fiecare dintre ele care dintre Coduri se aplica.
Deci teoretic se pot formula subiecte pe ambele coduri.
Ba chiar se poate formula speta care sa se rezolve cu ambele coduri. O parte dintre efectele actului juridic incheiat se produc inainte de 1 octombrie 2011 iar cealalta parte dupa aceasta data.

foarte adevarat, chiar ieri am facut o actiune in restituirea unei sume de bani (un contract de imprumut) si mi-am intemeiat-o pe vechiul cod avand in vedere ca data nasterii contractului a fost 05.08.2008 si scadenta in 09.09.2009. Ca atare m-am prevalat de dispozitiile din Legea pentru punerea in aplicare a noului cod. Deci este posibil orice, dar sincera sa fiu pe mine nu ma sperie prea mult asta, ci faptul ca este posibil sa se repete in -cel mai bun caz ceea ce s-a intamplat anul acesta, adica locuri putine sau ce este mai grav limba straina.
Răspuns la discuția Buna reputatie INM
alex198525 a scris:

Daca nu am posibilitatea sa-mi achit ratele la. Banca si voi fi actionat in judecata pentru recuperarea creantelor, inseamna ca nu voi avea" buna reputatie" si astfel nu voi avea nicio sansa pentru a concura la INM ?

Doamne fereste, ce legatura are asta cu buna reputatie? Clar nu este nicio problema, dar daca de exemplu ai fi executat si te-ai lua la bataie cu executorul judecatoresc( fireste ca nu s-ar intampla, spun doar ipotetic) atunci cu siguranta ai avea o problema
adita26 a scris:

Se mai aude ceva despre modificarea regulamentului cu privire la modalitatea de admitere in magistratura?

pana la mijlocul lunii decembrie nu cred ca va aparea ceva in sensul asta
D.A.M. a scris:

isis23 a scris:

Intrebare procedura penala
Cand procurorul dispune prin ordonanta NUP pentru b.1 art.10 , poate sa dispuna si o sanctiune administrativa ?
Articolul de lege , va rog !
Pentru situatia SUP am gasit referire speciala

pai nu e 18 indice 1 alin 3 din Cp?

Nup pentru lipsa pericolului social se dispune de procuror prin ordonanta(in rem sau in personam dupa caz), iar pentru situatia in care faptuitorul este cunoscut, sanctiunea administrativa prevazuta la art.91 Cod pen, pt. fapte prevazute in art.18 ind.1 Cod pen., nu este o sanctiune obligatorie.
odb a scris:

Va invidiez pt faptul ca puteti sa o luati de la capat.
Mie imi vine foarte greu. Am inceput sa citesc NCC dar maxim 5 pagini pe zi si, oricum, nu in stil examen ci pur si simplu pt ca trebuie sa ma familiarizez cu el.
Asa cum vad lucrurile acum, nu cred ca mai am puterea sa o mai fac ce am facut anul asta.
Si sincer nu vad ce as putea face mai mult decat am facut pt acest examen.
Poate ca magistratura nu e pt mine acum, in acest moment al vietii mele.
Toata admiratia pt cei care mai gasesc puterea de a o lua de la capat.

esti tu acum mai pesimist. O sa-ti treaca. Am trecut si eu prin pasa asta. Tu invata cat poti si ce poti, ca nu se stie in viitor ce oportunitati apar. Daca ai altceva mai bun de facut, nu mai invata, daca nu, in timpul liber da-i batatie! hai capul sus ca trece. (iti garantez)
Sakura77 a scris:

vad ca lumea s-a apucat de invatat , bafta

ceva cursuri/carti scanate mai aveti ?

eh! Taras, Grapis! Cum putem fiecare. Unii mai cu spor altii, ca mine, asteapta sarbatorile. Eu nu mi-am luat nicio carte noua. Merg pe cele vechi plus codul civil.
lauraluro a scris:

Buna ziua
Este cineva din Timisoara care vrea sa incerce anul viitor la INM sau SNG ?
Daca este cineva interesat eventual sa tinem legatura pe aceasta tema , inclusiv pentru pretestari (rationamente logice de anul viitor) sau poate sa studiem la biblioteca facultatii de drept UVT?
Multumesc

Eu sunt.
dreams_2011 a scris:

:-)

enjoy [ link extern ]

si in Timisoara situatia este disperata. La judecatoria Timis primul termen se obtine peste 7-8 luni de la data inregistrarii unei cereri obisnuite si peste 3 luni pe ordonanata presedentiala.
sim05 a scris:

Julia79 a scris:

2 ani este extrem de mult cand ai copiii mici. Daca intru in vara la institut, ai mei copii, care atunci vor avea 4 ani, respectiv aproape 3 ani, la momentul absolvirii vor avea 6 si 5 ani. Numai cine are copii stie cat de repede cresc si cat de sensibili sunt la varsta asta - psihologic vorbind. Se schimba foarte mult, acumuleaza multe, se dezvolta repede. Risc ca atunci cand ma intorc acasa sa nu-i mai recunosc...
Ramane sa sper ca va fi doar 1 an de stat efectiv la cursuri. Al doilea - practica. Cam asa am inteles ca ar fi; se sta destul de putin in anul 2 in Buc.

Sunt de acord cu tine Julia, e prea mult si un an, dar 2 ....
Al meu al mic parea ca nu ma mai recunostea acum cand am lipsit 3 zile, dar cd o fi vorba de saptamani intregi ...
Cert e ca se va mai organiza pt cei cu vechime, sa asteptam sa vedem conditiile, ma tot gandesc si eu la INM, dar la fel de repede ma si razgandesc. E mult mai important zic eu sa oferi atentie si sa fii alaturi de copii atunci cd sunt mici, dc ar fi mai mari, poate ar fi alta situatie, desi inclin sa cred ca nici atunci lucrurile nu ar fi asa de simple.

exact, copii mici probleme mici, copii mari probleme mari, dar si cand o sa fiti magistrati si copiii o sa fie mandrii de asa mamici, o sa vedeti ca a meritat efortul si o sa aprecieze si ei mai mult sacrificiul
odb a scris:

ashton a scris:

camicris a scris:

e adevarat ca e f. greu sa pleci de langa copil...de langa sot mai pleci:P...dar, as tinde spre INM, singura chestie care ma deranjeaza e faptul ca trebuie sa stau stagiar...daca ar schimba aspectul asta sunt de acord cu orice forma de examinare...numai sa se stabileasca odata...ca ma seaca disputele astea...
eu deja am luat in calcul INM-ul...trebuie sa invete si copilul meu ca mami nu e decor in casa:tooth: si pentru sacii de jucarii cumparate trebuie si bani

la cat de greu este examenul la INM, asta sa fie problema. Pana la urma sacrificiul este de 2 ani dupa care, exact cum ai spus, trebuie si bani. Familia, sotul, copiii tr. sa inteleaga ca sacrificiul cel mai mare tu il faci(tu inveti, tu o sa pleci de langa familie) si tr. sa te sustina. Sincer te admir, eu nu am copii, practic nu-mi tr. decat vointa sa invat pt. institut si parca tot nu pot, nu am incredere in mine. Imi tot spun ca acolo nu o sa intru si singurul examen pe care credeam ca-l pot trece vreodata este cel pe post

Dupa parerea mea (si a multor altora) grilele de drept de la ultimele 2 examene de INM (ianuarie si august 2011) au fost mai usoare decat cele de la ultimele 2 examene direct pe post (nov.2010 si nov 2011).
Dificultatea vine din existenta probei de rationament logic si din nelinistea cauzata de subiectivismul interviului de dupa. Din fericire, daca scoti peste 8 la grila de drept, nu prea mai ai cum sa pici sub locul 200. Dar trebuie sa iei peste 8 la grila de drept si sa faci minim 30 de puncte (parca) la rationament logic.

pai eu am abia am facut un 6.95 la examenul pe post si tu imi spui de un 8 la INM? Nu cred ca pot, de fapt nu am incredere in mine ca as putea, ori plecand de la premiza ca nu voi reusi este clar ca nu am nicio sansa