avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Activitate LioaraLia

Activitate LioaraLia

Mă puteți sfătui cu ce Cod COR se angajează o persoană care se ocupă de automate de cafea? Mulțumesc aniticipat.
Va multumesc mult pentru raspuns. Am inteles ce am de facut. Multumesc Lucian Huzum si Gabrielle Mo.
Multumesc pentru raspuns. Dar eu n-am emis factura pentru ca n-am incasat banii. Pentru cat am incasat, am emis factura. Dar pentru ultima factura emisa am incasat greu banii, clientul argumentand ca e o perioada grea financiara. Cam astea ar fi `varii motive`, in ideea ca eu n-am vrut sa facturez, apoi sa nu incasez , dar sa mi se si impoziteze suma respectiva.
Nu sunt in situatia de a fi incasat banii si de ai nu-i declara, si ma trezesc acum sa facturez, in nici un caz. Vreau doar sa-mi recuperez utilajul, si eventual sa pot factura. Ma intrebam daca si din punct de vedere juridic e in regula. E adevarat ca puteam factura si acum sa-l actionez pe client in instanta...dar..asta e..
Bună seara.
S-a întocmit un contract de închiriere între două societăți, pe o perioadă de doi ani, pentru un utilaj. În primul an s-au emis facturile de chirie, dar apoi, din varii motive, nu s-au mai emis facturi. Contractul a fost încheiat în septembrie 2010, cu posibilitatea de prelungire, pentru încă un an, dacă nici una dintre părți nu-l reziliază. În martie 2013, de exemplu, se mai poate emite o factură pentru perioada ramasă nefacturată aferentă ultimului an? Precizez că utilajul încă n-a fost predat proprietarului, și nici nu a fost reziliat în scris contractul.
Vă mulțumesc anticipat.
Am incheiat un contract, pe o societate comerciala, cu o firma de telefonie in urma cu un an si jumatate. De cateva luni imi e mai greu sa achit facturile pentru ca mi-au scazut incasarile. Am telefonat sa discutam sa micsoram valoarea abonamentului, pentru ca nu am cum sa mai platesc deoarece incasarile mult scazute fata de perioada cand am incheiat acel contract. Au spus ca nu se poate, iar la intrebarea mea daca se poate rezilia contractul mi-au spus ca se poate daca achit abonamentul in avans pentru perioada ramasa, adica pentru 6 luni, sau daca societatea intra in faliment, ceea ce nici nu intra in discutie. Cu alte cuvinte daca nu am sa achit lunar valoarea abonamentului, ei, adica compania, cred ca voi avea sa achit luna viitoare abonamentul pe 6 luni odata...
Intrebarea mea este daca mai sunt si alte firme care s-au lovit de aceasta situatie, cum au procedat, si chiar nu se poate rezolva juridic aceasta problema decat achitand in avans abonamentul. Precizez ca am auzit o barfa `in targ`, ca nu te pot obliga sa continui abonamentul. Dar cum o barfa e o barfa, doresc sa aflu parerea unor oameni specializati. Multumesc, si felicitari pentru echipa care a avut ideea crearii unui asemenea site.
As dori sa stiu daca un functionar public poate avea calitatea de asociat sau administrator intr-o societate? Sau pe ambele. Multumesc.