avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate MadalinaBotea

Activitate MadalinaBotea

goe_07 a scris:

Puteti,dar nu este temei legal a invoca necunoasterea legii

Pot sa ... ce?
In 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere datorita unei depasiri pe linie continua. Problema mea este urmatoarea: in acea perioada aveam nevoie de permis pt. servici si am fost nevoita sa incerc combaterea PV de suspendare a permisului prin darea in judecata. Decizia a ramas definitiva si irevocabila in data de 18.07.2010, moment in care am primit o instiintare a faptului ca am pierdut procesul, insa nimic cum ca ar trebui, in termen de 15 zile de la aceasta data sa predau permisul de conducereX-(. Ieri am primit o instiintare de la Brigada Politiei Rutiere conform careia trebuie sa predau permisul pe o perioada de 60 zile (30 normale + 30 majorarea pedepsei pt ca nu l-am predat la timp). A cui este vina in acest caz? Ar fi trebuit sa stiu ca in momentul in care primesc instiintarea faptului ca decizia a ramas definitiva si irevocabila trebuie sa imi predau permisul in termen de 15 zile sau ar fi trebuit sa fiu instiintata de cineva? :((
Răspuns la discuția Amenda RATB
matahachiro a scris:

depuneti actele cerute si o cerere de repunere pe rol. veti primi citati acasa.

Cerere de repunere pe rol + copie PV, CI si Bon Fiscal?

Am gasit un model de cerere de repunere pe rol si apare si urmatoarea fraza: "Depun chitanta de plata a 50% din taxa timbru achitata pentru actiunea initiala."

Imi puteti spune la ce suma se refera?
Discuție Amenda RATB
Buna ziua, am si eu o problema legata de o amenda RATB mai veche. In data de 07.07.2010 mi-am uitat abonamentul acasa(incarcat,valabil) si am avut ghinionul de a fi prinsa de controlor.

Problema mea este ca l-am intrebat pe controlor cum ar trebui sa procedez pentru a nu fi nevoita sa platesc amenda, deoarece abonamentul meu era valabil. Mi s-a spus ca trebuie sa fac o simpla declaratie insotita de copia PV, CI si a bonului fiscal de dovedea valabilitatea abonamentului si sa o depun la Judecatoria sector 1, deoarece pe raza acesteia a fost savarsita contraventia. Zis si facut, mi-am scris declaratia (un singur exemplar deoarece nu m-am informat cat trebuia, l-am crezut pe cuvant pe domnul respectiv), am facut copie a PV, a CI si a bonului fiscal si le-am trimis prin posta cu confirmare de primire catre judecatoria sector1.

In data de 16.12.2010 am primit o Comunicare prin care mi se spune ca "Prin rezolutia initial i-a fost pus in vedere petentei sa mai depuna inca un exemplar al cererii de chemare in judecata pentru a putea fi comunicat intimatei si avand in vedere ca petenta nu a dus la indeplinire obligatiile procesuale stabilite in sarcina sa, va suspenda judecarea cauzei ... Cu drept de cerere de repunere pe rol pentru petenta. Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii."

Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare? O plangere impotriva PV in 2 exemplare insotita de copie PV, CI si bon fiscal pentru a fi judecat in continuare? Nu stiu exact in baza caror legi ar trebui sa imi formulez plangerea si daca ar trebui sa mentionez ca este un recurs...#-o