avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua, am si eu o problema legata de o amenda RATB mai veche. In data de 07.07.2010 mi-am uitat abonamentul acasa(incarcat,valabil) si am avut ghinionul de a fi prinsa de controlor.

Problema mea este ca l-am intrebat pe controlor cum ar trebui sa procedez pentru a nu fi nevoita sa platesc amenda, deoarece abonamentul meu era valabil. Mi s-a spus ca trebuie sa fac o simpla declaratie insotita de copia PV, CI si a bonului fiscal de dovedea valabilitatea abonamentului si sa o depun la Judecatoria sector 1, deoarece pe raza acesteia a fost savarsita contraventia. Zis si facut, mi-am scris declaratia (un singur exemplar deoarece nu m-am informat cat trebuia, l-am crezut pe cuvant pe domnul respectiv), am facut copie a PV, a CI si a bonului fiscal si le-am trimis prin posta cu confirmare de primire catre judecatoria sector1.

In data de 16.12.2010 am primit o Comunicare prin care mi se spune ca "Prin rezolutia initial i-a fost pus in vedere petentei sa mai depuna inca un exemplar al cererii de chemare in judecata pentru a putea fi comunicat intimatei si avand in vedere ca petenta nu a dus la indeplinire obligatiile procesuale stabilite in sarcina sa, va suspenda judecarea cauzei ... Cu drept de cerere de repunere pe rol pentru petenta. Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii."

Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare? O plangere impotriva PV in 2 exemplare insotita de copie PV, CI si bon fiscal pentru a fi judecat in continuare? Nu stiu exact in baza caror legi ar trebui sa imi formulez plangerea si daca ar trebui sa mentionez ca este un recurs...#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 8 Ianuarie 2011
Formulati o cerere de repunere pe rol si anexati un exemplar dupa cererea initiala insotita de toate actele atasate la aceasta.
depuneti actele cerute si o cerere de repunere pe rol. veti primi citati acasa.
matahachiro a scris:

depuneti actele cerute si o cerere de repunere pe rol. veti primi citati acasa.

Cerere de repunere pe rol + copie PV, CI si Bon Fiscal?

Am gasit un model de cerere de repunere pe rol si apare si urmatoarea fraza: "Depun chitanta de plata a 50% din taxa timbru achitata pentru actiunea initiala."

Imi puteti spune la ce suma se refera?
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
MadalinaBotea, utilizator
la dvs nu e cazul, cererea initiala e scutita de taxa, deci excludeti particica aia
Formulati o cerere de repunere pe rol,la caree atasati actele solicitate de instanta.
Cred ca ar trebui sa va prezentati la termenul pe care il va acorda instanta ,dupa repunerea pe rol ,pentru a va sustine cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala germicor germicor Buna tuturor, In data de 15.09.2011, am avut proces cu CNADNR, pentru anularea unui PV. Judecatoria Buzau a dat urmatoarea solutie: Suspendare: În temeiul ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol adrian _p adrian _p dosarul a fost suspendat pana la indeplinirea obligatiilor stabilite in sarcina petentei - depunerea la dosar copii certificate ale inscrisurilor atasate ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Annemarie23 Annemarie23 Buna tuturor! Daca tu ai abonament ratb dar ti s-a demagnetizat cardul dar ai chitanta de la abonament la tine si te prind controlorii cu cardul demagnetizat ... (vezi toată discuția)