avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ratb
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ratb

Buna tuturor! Daca tu ai abonament ratb dar ti s-a demagnetizat cardul dar ai chitanta de la abonament la tine si te prind controlorii cu cardul demagnetizat iar tu le arati bonul care s-a emis cand ti-ai facut abonamentul, ei au dreptul sa iti dea amenda? Si daca le-ai aratat si buletinul nu trebuia sa te gaseasca undeva intr- o baza de date ca ti-ai facut abonament? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: Utilizator0101 , utilizator 11:57, 22 Septembrie 2016
Annemarie23 a scris:


nu trebuia sa te gaseasca undeva intr- o baza de date ca ti-ai facut abonament?




Exista evidenta abonamentelor ,cardurilor eliberate de catre prestatorul de servicii,dar accesarea informatiilor nu se poate face automat la momentul verificarii situatiilor din trafic

Daca ati fost amendat puteti sa formulati plangere impotriva procesului verbal de contraventie mentionand situatia descrisa de dvs.
Dar in mod normal nu trebuia sa imi ia in considerare bonul fiscal de emitere al abonamentului? Adica nu au savarsit un abuz?
Ati primit amenda pentru nevalidarea corespunzatoare a cartelei magnetice sau pentru neplata calatoriei?

Daca ati luat amenda pentru neplata calatoriei, puteti contesta pv in instanta si sa depuneti bonul fiscal, dar bineinteles acesta sa fie emis pentru abonamentul care contine CNP-ul dvs.

De asemenea controlorii au posibilitatea sa verifice in timp real daca detineti abonament, prin introducerea CNP-ului in baza lor de date. Controlorii detin un aparat mobil cu care verifica aceste carduri magnetice si pot indroduce manual inclusiv CNP-ul pentru a verifica abonamentul. Toate acestea sunt valabile doar in cazul abonamentelor, nu si in cazul cartelelor de calatorie (portofelelor electronice).
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
Utilizator0101, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Argg Argg Buna ziua. Recent am calatorit cu ratb ul, si neavand bilet, am fost amendat cu 50 de ron, dindumi se o cartela de suprataxa. Problema este ca sunt din alta ... (vezi toată discuția)