Buna ziua!
Daca firma noastra a emis mai multe facturi catre o alta firma, care la randul ei ne-a emis o factura de aprox. 19.000 lei, compensarea se face prin Ordin de compensare emis de noi, de ei, sau de ambii, si care este culoarea ordinului care se pastreaza si a celui care se preda ?
Am inteles ca este un plafon de 10.000 lei, peste care compensarea se face prin intermediul IMI? Este in vigoare legislatia respectiva? Cum se procedeaza concret in aceasta situatie? Mai este un termen de 30 zile, dar care curge din ce moment?
Nu sunt lamurit cu interpretarea unui anumit articol dintr-un contract, si v-as cere ajutorul in acest sens.
"Daca exista o fluctuatie mai mare de 4% a pretului combustibillui, tarifele de transport vor fi imediat modificate pe baza a 40% din valoara pretului combustibilului, in preturile de transport ca referinta. Pretul real este calculat avand ca referinta 4.77 RON/litru de combustibil (aceasta trebuie inteleasa fie ca mai mare, fie ca mai mica.)"
Intrebarile mele sunt: Pretul de referinta de catre cine este dat- de Petrom? Care este modalitatea concreta de calcul in situatia majorarii cu peste 4 %?