avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ordine compensare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ordine compensare

Buna ziua!
Daca firma noastra a emis mai multe facturi catre o alta firma, care la randul ei ne-a emis o factura de aprox. 19.000 lei, compensarea se face prin Ordin de compensare emis de noi, de ei, sau de ambii, si care este culoarea ordinului care se pastreaza si a celui care se preda ?
Am inteles ca este un plafon de 10.000 lei, peste care compensarea se face prin intermediul IMI? Este in vigoare legislatia respectiva? Cum se procedeaza concret in aceasta situatie? Mai este un termen de 30 zile, dar care curge din ce moment?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 14:39, 1 Martie 2011
Acesta este site-ul. [ link extern ] /
Ordine de compensare ( atentia ca au regim special si se cumpara de la Imprimeria Nationala) emiteti atat dumneavoastra cat si partenerul/partenerii. Termenul este cel de scadenta al facturilor. Facturile dumneavoastra le introduce pe site-ul IMI partenerul, iar pe ale partenerului le introduceti dumneavoastra. Atentie ca ele trebuie sa se "inverzeasca" ( se introduceau cu serie/numar/data/valoare. Dupa ce s-au "inverzit" luati legatura cu partenerul, va faceti imputernicire/stampila si bani de taxa si va intalniti la IMI. La IMI se "imperecheaza" exemplarele invers ca la facturi, adica exemplarul ablabstru ramane la cel care emite impreuna cu exemplarul rosu al celuilalt partener.

Sper ca v-am fost de folos.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme facturare - litigiu transport davidc davidc Buna ziua, As dori sa expun o problema legata de un transport de marfa. Acum o saptama firma de transport la care sunt administrator a efectuat un ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare corina98 corina98 Buna ziua. Referior la modul de intocmire al ordinelor de compensare am rugamintea sa-mi spuna cineva daca este corect eu ca initiator, pot intocmi si ordinul ... (vezi toată discuția)