avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate elenasal

Activitate elenasal

Tatal meu a scimbat buletinul de curand. Problema este ca el avea in trecut numele cu î si acum il are cu â, pentru ca asa era initial in certificatul de nastere. Toate actele le avea cu î. Cum procedam, pentru a nu schimba toate actele anterioare, inclusiv certificatul de casatorie, acte de proprietate? Plus ca trebuie sa se opereze in mai si sper ca nu va avea probleme la internare.
Sa inteleg ca nu e o problema si se poate prezenta tatal meu cu acea procura.
Multumesc
Cine sa depuna?
Este vorba de mine, care am depuns in instanta o plangere de constestare a solutiei date de procuror pentru un dosar. Dosarul se afla in alt judet,unde e tatal meu. Eu am scris in plangerea facuta un domiciliu, cel la care locuiesc eu(am neglijat sa-mi scimb buletinul odata cu noua adresa). Acum pe procura pe care trebuie sa o fac pentru a ma reprezenta tatal meu trebuie scrisa adresa mea reala.Daca se constata diferenta dintre cele doua adresa-cea din plangere si cea reala-mai e valabila procura de reprezentare in instanta?
As dori sa-l mandatez pe tatal meu sa ma reprezinte in instanta. Am trimis plangerea si am scris o adresa (cea la care locuiesc), iar buletinul meu are o alta adresa.Aceasta procura pentru tatal meu e valabila daca adresele sunt diferite?
As dori sa-mi recomandati un avocat cu experienta, pe drept penal pentru Teleorman.
Răspuns la discuția persoana disparuta
Am sa detaliez situatia: bunica mea e disparuta din ziua de Craciun,25 decembrie anul trecut. Rudele mele sunt ultimele persoane care au vazut-o. Nu a avut pierderi de memorie. Cu cativa ani de zile in urma cineva a vazut-o dezorientata cand a fost atacata de niste caini si se ducea sa-si vada sora care era pe moarte. Acest aspect nu mi se pare relevant, insa pentru politie a fost de ajuns pentru a nu o cauta timp de o saptamana, justificand ca era cu probleme. Parintii mei au cautat-o peste tot cu o echipa platita de ei din Bucuresti. Nu au gasit nimic.La insistentele noastre la procuratura s-a organizat o noua cautare cu un numar mare de politisti si cu un caine de miros care i-a condus spre padure.Nu au gasit nimic. S-a cautat in tot satul, pe camp, in padure, cimitir,etc.Conditiile in care a fost gasita casa de catre rude: poarta de la intrare in curte era incuiata si pus un lemn in poarta, asa cum facea ea cand urma sa culce noaptea. Bastonul e in casa; ea nu pleca fara baston. Becul de la odaia dinspre gradina era deschis;becul respectiv era deschis de bunica doar cand mergea in curte. Intre noi si vecini exista o poarta facuta de ei impotriva dorintei bunicii mele. Ei obisnuiau sa fure din curte diverse obiecte. Vecinii acestia sunt o familie de 4 persoane fara sursa de venit,alcoolici, agresivi. Ma gandesc ca au venit la furat ca de obicei si au fost surprinsi de bunica si sa fi avut loc ceva un incident cu totul accidental si sa se fi temut si sa o fi ascuns. E singura explicatie logica atata timp cat de plecat nu avea unde sa plece fara baston si fara sa fi luat un leu din pensie. Sa zicem ca si-a pierdut brusc memoria si a plecat; nu ajungea departe fara baston. Are 81 de ani.
Daca suspectez ca cineva a facut rau unei persoane disparute cum trebuie sa procedez? Doresc sa gasesc persoana, dar nu am martori.Daca am constatat ca politia taraganeaza cazul pot sa fac o plangere la inspectoratul general al politiei? E nevoie sa angajez un avocat pentru un asemenea caz? Imi e util?