avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate alina_maxim

Activitate alina_maxim

Nu suntem casatoriti dar am trait si locuit impreuna si avem si un copil mic (1 an si jumatate) care este pe numele lui. Am locuit impreuna in Germania pana in septembrie 2017 cand am revenit in Romania unde am locuit impreuna pana de curand.

In Germania eu am un cont bancar cu card atasat. In urma cu 2 saptamani, din extrasul de cont, am dedus ca, folosind cardul meu (el a avut acces la card si la codul PIN cand locuiam impreuna) tatal copilului meu a scos aproape 10 mii de euro din contul meu. Banii au fost scosi din Germania, in perioada noiembrie 2017- martie 2018 la datele cand el a mers in Germania, cu treburi, in timp ce eu eram in Romania cu copilul. Fiecare extragere reprezinta suma maxima admisa pentru tipul meu de cont/card.

Nu am internet banking, nu pot verifica soldul cardului din Romania, nu am fost in Germania in perioada asta.

Pot face plangere pentru furt? Cum? Unde? In cat timp?

M-am straduit sa scriu pe scurt numai faptele. Povestea intreaga e urata si complicata: el a cheltuit banii cu alta femeie, pe mine si pe copil ne-a dat afara din casa, pensie alimentara nu plateste, ma vorbeste de rau, ma ameninta ca imi ia copilul, etc. Eu nu am nici o pretentie, nu ii cer pensie alimentara, il las sa vada copilul (nu ca ar cere des asta!). Tot ce vreau este sa imi dea inapoi banii furati caci am mare nevoie de ei ca sa reusesc sa cresc copilul singura.
Multumesc!
Buna ziua,

La intrarea in curtea unui liceu cu internat din Iasi s-a deschis recent un magazin care vinde (printre altele) alcool si tutun inclusiv liceenilor si in special celor care locuiesc in camin.
Pentru cei care locuiesc in camin vinde alcool si tigari pe datorie si pastreaza cartea de identitate a copiilor drept garantie.

Care este calea legala de abordare a acestei situatii?

Spatiul este inchriat chiar de la liceul respectiv. Am incercat fara succes sa discut cu conducerea liceului.

Mai mult, patronul are o atitudine sfidatoare si se lauda ca are "pile" si nu ii pot face nimic si ca daca vreau sa ma judec cu el caci are bani.

Multumesc frumos,

Alina Maxim
Răspuns la discuția martor proces partaj
Da, ma gandeam eu :(

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Daca o persoana detine informatii importante pentru un proces de partaj dar refuza sa fie martor, se poate face ceva? Poate fi citat ca martor chiar daca atunci cand am vorbit cu el a spus ca nu vrea sa se "amestece"?

Multumesc!