avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martor proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martor proces partaj

Buna ziua,

Daca o persoana detine informatii importante pentru un proces de partaj dar refuza sa fie martor, se poate face ceva? Poate fi citat ca martor chiar daca atunci cand am vorbit cu el a spus ca nu vrea sa se "amestece"?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_maxim , utilizator 15:31, 11 Ianuarie 2011
Din pacate, nu prea puteti obliga pe nimeni sa se prezinte.
Sigur ca puteti sa propuneti martorul, sa insistati in audierea lui, sa cereti mandat de aducere..dar pararea mea este ca inainte de a formula o cerere de chemare in judecata trebuie sa va ganditi foarte serios la cum o veti dovedi. Chiar si atunci cand va aparati, trebuie sa pregatiti riguros mijloacele prin care doriti sa dovediti ceea ce sustineti .
Eu nu as chema un martor despre care stiu ca nu doreste sa se amestece.

succes
av. Ileana Schwarz
Nu propuneti martor persoana care nu doreste sa vina sa depune marturie .
In primul rand, ca exista posibilitatea ca procesul sa fie amanat de mai multe ori daca nu se prezinta, apoi instanta are dreptul sa aplice sanctiuni pentru neprezentare, iar cand se va prezenta va treziti cu o depozitie care nu va ajuta cu nimic gen" nu stiu nimic, n-am vazut nimic", ocazie cu care ati pierdut un martor.
Propuneti martori numai persoane care sunt de acord sa depuna marturie.;)
Da, ma gandeam eu :(

Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul citat absent in proces wazz wazz Buna ziua In proces civil in calitate de parat am nominalizat 3 martori. Primul martor din lista nu mai doreste sa depuna marturie din motive de timiditate, ... (vezi toată discuția)
Martor fara voia mea miskom miskom Am fost chemat in instanta de catre un fost coleg pt a depune marturie intr un proces cu scoatere de bani din banca pentru alt persoana acum vreo 10 ani, mam ... (vezi toată discuția)
Cine poate sa ma ajute guly guly buna ziua va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac in situatia urmatoare pe data de 3feb2009 am avut un accident de masina cu un alt autoturism ce atrecut pe ... (vezi toată discuția)