avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt sau abuz de încredere? Tatăl copilului meu a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt sau abuz de încredere? Tatăl copilului meu a scos aproape 10 mii de euro din contul meu

Nu suntem casatoriti dar am trait si locuit impreuna si avem si un copil mic (1 an si jumatate) care este pe numele lui. Am locuit impreuna in Germania pana in septembrie 2017 cand am revenit in Romania unde am locuit impreuna pana de curand.

In Germania eu am un cont bancar cu card atasat. In urma cu 2 saptamani, din extrasul de cont, am dedus ca, folosind cardul meu (el a avut acces la card si la codul PIN cand locuiam impreuna) tatal copilului meu a scos aproape 10 mii de euro din contul meu. Banii au fost scosi din Germania, in perioada noiembrie 2017- martie 2018 la datele cand el a mers in Germania, cu treburi, in timp ce eu eram in Romania cu copilul. Fiecare extragere reprezinta suma maxima admisa pentru tipul meu de cont/card.

Nu am internet banking, nu pot verifica soldul cardului din Romania, nu am fost in Germania in perioada asta.

Pot face plangere pentru furt? Cum? Unde? In cat timp?

M-am straduit sa scriu pe scurt numai faptele. Povestea intreaga e urata si complicata: el a cheltuit banii cu alta femeie, pe mine si pe copil ne-a dat afara din casa, pensie alimentara nu plateste, ma vorbeste de rau, ma ameninta ca imi ia copilul, etc. Eu nu am nici o pretentie, nu ii cer pensie alimentara, il las sa vada copilul (nu ca ar cere des asta!). Tot ce vreau este sa imi dea inapoi banii furati caci am mare nevoie de ei ca sa reusesc sa cresc copilul singura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:24, 17 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand ar trebui sa va recuperati cardul sau sa il anulati, asta daca mai sunt bani in cont. Cautati in internet banca respectiva si aflati telefonul lor. Sunati si declarati cardul ca pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am solicitat bancii serviciu gratuit si m-am ales cu bonus: serviciu platit fara ca ei sa considere necesare precizari in acest sens floddy4us floddy4us Va salut, Prezint succint situatia si apoi detaliez. Am Card de credit pentru care am solicitat activarea serviciului de internet banking oferit gratuit ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ContSters200730 ContSters200730 Buna ziua, sunt cetatean roman, necasatorita. Am un baietel in varsta de 2 ani care pe tot parcursul acestor 2 ani a trait in Romania, impreuna cu mine si ... (vezi toată discuția)
Am adăugat banii pe revolut cu cardul de brd și banca a blocat ... Robi220 Robi220 Am adăugat banii pe revolut cu cardul de brd și banca a blocat cardul nu știu care este motivul, am contract uzufruct viager cu întreținere, se poate ... (vezi toată discuția)