avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate ciemat

Activitate ciemat

Da stiu ca sunt diferite si ca studii si ca atributii. In cazul in care indeplinesc conditiile de Specialist RU, eventual fisa postului va cuprinde si acele atributii pe care trebuie sa le aiba un inspector RU... ar exista vre-un impediment?
Buna seara,

Sunt in cadrul dept. RU de aprox. 4 ani, pe postul de asistent manager. Am studii de masterat in domeniu (MRU), iar in momentul actual urmez si un curs de inspector RU. Urmeaza sa preiau postul de inspector din firma. Avand in vedere ca oricum in momentul de fata am in atributii, recrutarea/selectia, baze de date, fise post, etc. In momentul "avansarii" in loc de inspector RU, ma intereseaza postul de Specialist RU care din cate stiu este o treapta mai sus (avand in vedere ca atributiile actuale le voi pastra).
Este vreo problema dpdv legal daca o firma cu peste 300 de angajati nu are postul de inspector, si persoana care se ocupa de sarcinile inspectorului are titulatura de specialist RU?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna,

Incerc sa contractez un credit, care initial mi-a fost refuzat din cauza unui card de credit (la care banca mi-a acordat un plafon destul de mare fara sa ma intrebe). L-am inchis tocmai pt a reusi contractarea creditului, dar la banca mi-au cerut o "adresa de reziliere a cardului" de la banca unde aveam cardul. Nu le era suficienta cererea de inchidere si chitanta prin care am achitat soldul. Mi-au spus ca am dreptul la aceasta adresa printr-o ordonanta (nu stia sa-mi spuna care). Stiti voi ceva inainte sa ajung la banca sa solicit acea adresa. Am avut deja destule neplaceri cu ei... Multumesc,
Răspuns la discuția Concediu de odihna suplimentar
multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua,

1. Conform art. 142 din Codul muncii, persoanele cu handicap beneficiaza de un concediu suplimentar de minim 3 zile. In CCM-ul firmei acest lucru nu este specificat.
Avem un angajat cu handicap care oricum beneficiaza de 3 zile CO suplimentar pentru faptul ca lucreaza in productie. Peste cele 3 zile, i se pot acorda si cele la care are dreptul conform art. 142.?
2. Ce este mai presus CCM sau Codul muncii?

Va multumesc!
Cu stima,