avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna suplimentar

Buna ziua,

1. Conform art. 142 din Codul muncii, persoanele cu handicap beneficiaza de un concediu suplimentar de minim 3 zile. In CCM-ul firmei acest lucru nu este specificat.
Avem un angajat cu handicap care oricum beneficiaza de 3 zile CO suplimentar pentru faptul ca lucreaza in productie. Peste cele 3 zile, i se pot acorda si cele la care are dreptul conform art. 142.?
2. Ce este mai presus CCM sau Codul muncii?

Va multumesc!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ciemat , utilizator 09:30, 12 Ianuarie 2011
Daca CCM nu cuprinde prevederile minimale din Codul muncii este incheiat cu nerespectarea legii.
Astfel ca angajatorul trebuie sa modifice prevederile din acest act si sa le aplice conform codului muncii.
Se aplica prevederile cele mai avantajoase pentru salariat.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conditii nocive Mariaee Mariaee Buna ziua, De curand mi s-a acordat sporul de praf, dar fara sa mi se dea in plus si cele 3 zile de co. Nu mai exista contract colectiv de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
acordarea concediului suplimentar dragosm1969 dragosm1969 Care este baza legala pentru acordarea de zile suplimentare la concediul de odihna? ,, Angajatii care presteaza munci grele, periculoase sau ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare patitul 2 patitul 2 Buna seara, Am niste intrebari referitoare la plata orelor suplimentare de catre angajator. Adica orele suplimentare din timpul saptamanii , orele ... (vezi toată discuția)