avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate Carmenm-c09

Activitate Carmenm-c09

Buna ziua,
Sotul meu urmeaza sa semneze un nou contract individual de munca si are trecuta in el o clauza de fidelitate si anume:

In situatia in care Dl. ------------------------va inceta activitatea din proprie intitiativa sau va fi concediat pentru motive imputabile in intelesul Codului Muncii, se obliga sa restituie cheltuielile de delegare profesionala astfel:
-100% din suma 7000Euro, adica 7000Euro, daca contractul individual de munca inceteaza in timpul misiunii profesionale pe care Dl.-------------------- o desfasoara conform ordinului de misiune profesionala si documentelor ce stau la baza delegarii acestuia pe proiect.
M-ar interesa sa aflu care sunt motivele imputabile in intelesul Codului muncii, mai pe intelesul unei persoane simple!
Multumesc frumos!
Multumesc frumos pt raspunsuri! Sper sa se rezolve aceasta problema fara alte complicatii.
Deci vrea sa-l dea afara inainte de terminarea preavizului. O poate face?
Ameninta ca-l va da afara inainte de terminarea celor 15 zile de preaviz. Dupa oricum pleaca de aici in alta tara, dar poate cere eliberarea apartamentului inainte de expirarea celor 15 zile?
Multumesc!
Va multumesc pt raspunsuri!
Se pare ca acum ameninta ca -l va da afara din apartamentul de serviciu. Poate face asta in conditiile in care detasarea in Franta este stabilita cu apartament de serviciu asigurat de firma?
Revin cu detalii,
Sotul meu lucreaza pt o firma romaneasca cu contract de munca romanesc de 3 ani ca inginer proiectant. De atunci, de 3 ani, lucreaza in detasare in Franta. Anul trecut in luna August conducerea firmei a venit cu aceste acte aditionale la angajati in care se specifica ca :in cazul demisiei perioada de preaviz este de doua luni. Acum a fost contactat de o alta firma, si-a dat demisia iar angajatorul vrea sa-i dea drumul in martie dupa doua luni de preaviz, in caz contrar ameninta cu judecata. Poate face asta?
Multumesc inca o data pt raspunsuri!
Sa inteleg ca poate merge mai departe? A depus demisia cu data de 10 ianuarie 2011 si nu a fost inca semnata de angajator, in schimb il ameninta ca il da in judecata. Poate semna cu alt angajator in situatia aceasta? Daca nu i-a fost semnata demisia?
Buna ziua!
Am o intrebare pt cei de pe forum care sunt cunoscatori ai legislatiei romanesti privind contractul de munca. Stiu ca in mod normal perioada de preaviz, cand iti dai demisia, este de 15 zile calendaristice.Sotul meu are semnat un act aditional la contractul de munca in care este de acord ca in cazul demisiei perioada de preaviz sa fie de doua luni. Ce se poate face sa poata pleca in 15 zile daca angajatorul sau nu este de acord?Poate fi actionat in justitie?
Multumesc frumos!