avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate sidorco

Activitate sidorco

Răspuns la discuția neexecutarea somatiei
adica????
ce presupune asta?

multumesc pentru raspunsuri
Detin un teren pe care intentionam sa-mi construiesc o casa dar deocamdata este doar in stadiul de fundatie.
Asta vara vecinul din stanga a inceput constructia unui gard despartitor dar nu a respectat limitele terenului stabilite de topograf, intrand cam cu 10 cm la mine pe proprietate. Deoarece terenul are o forma trapezoida pe care acesta nu a respectat-o gardul vecinului s-a oprit la 20 de cm de fundatia mea. IN 15 august 2005 am facut o sesizare la Autoritatea in constructii care au venit pe 28 august constatand ca vecinul nu are autorizatie de constructie iar gardul nu era corect pozitionat. Constatarile au fost facute in prezenta reprezentantilor primariei iar acestia urmau sa-l someze in scris pe vecin ca pana la data de 1 octombrie sa-si mute gardul, altfel va fi amendat.
Evident, vecinul nu si-a mutat gardul , dimpotriva l-a vopsit, dar nici nu a mai fost amendat si nici autorizatie nu a fost interesat sa-si obtina.
Ce pot eu face? Cine ar trebui sa verifice executarea somatiei? Ce alte cai de solutionare mai am, lasand pe ultimul loc instanta deoarece intentionez sa vand terenul si nu cred ca m-ar "avantaja" daca acesta se afla in litigiu?
In urma cu aproape un an de zile mi-am creat un cont pe un forum, inregistrarea durand 1-2 minute, fara a mi se impune "Termeni si conditii", deoarece la data respectiva nu exista nici un regulament.
Abia anul acesta a aparut un regulament insa , desi l-am respectat , administratorul forumului a decis sa ma suspende, restrictionandu-mi accesul. La solicitarea mea privind comunicarea motivelor acestei suspendari mi s-a comunicat sec ca "pur si simplu" , e proprietatea lor si fac ce vor. Noul Regulament le da voie.
Intrebari:
1. Pot fi suspendata daca nu am incalcat nici o regula sau este un abuz?
2. Prevederile regulamentului se aplica retroactiv? Acel regulament trebuie sa indeplineasca niste cerinte sau poate fi facut oricum, protejand abuzurile?
3. Deoarece exista pe acel forum informatii si poze personale va intreb: cine este proprietar al acestor informatii: eu sau administratorul? Atata vreme cat nu mai sunt membru al acelui forum mi s-ar parea logic sa-mi sterg pozele si alte informatii personale, dar nu mi se permite accesul.
4. Acele poze intra sub incidenta legii dreptului de autor?
5. Considerati ca as avea suficiente motive ca sa actionez in instanta administratorul respectiv pentru abuz si ingradirea dreptului la informare ? In ce masura as avea si castig de cauza?

Cu multumiri