avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neexecutarea somatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neexecutarea somatiei

Detin un teren pe care intentionam sa-mi construiesc o casa dar deocamdata este doar in stadiul de fundatie.
Asta vara vecinul din stanga a inceput constructia unui gard despartitor dar nu a respectat limitele terenului stabilite de topograf, intrand cam cu 10 cm la mine pe proprietate. Deoarece terenul are o forma trapezoida pe care acesta nu a respectat-o gardul vecinului s-a oprit la 20 de cm de fundatia mea. IN 15 august 2005 am facut o sesizare la Autoritatea in constructii care au venit pe 28 august constatand ca vecinul nu are autorizatie de constructie iar gardul nu era corect pozitionat. Constatarile au fost facute in prezenta reprezentantilor primariei iar acestia urmau sa-l someze in scris pe vecin ca pana la data de 1 octombrie sa-si mute gardul, altfel va fi amendat.
Evident, vecinul nu si-a mutat gardul , dimpotriva l-a vopsit, dar nici nu a mai fost amendat si nici autorizatie nu a fost interesat sa-si obtina.
Ce pot eu face? Cine ar trebui sa verifice executarea somatiei? Ce alte cai de solutionare mai am, lasand pe ultimul loc instanta deoarece intentionez sa vand terenul si nu cred ca m-ar "avantaja" daca acesta se afla in litigiu?
Cel mai recent răspuns: sidorco , utilizator 01:32, 30 Martie 2006
in astfel de situatii, numai o actiune in granituire si o revendicare a suprafetei ocupate
va pune pnct problemei d-voastra .
chiar daca a-ti sesizati primaria, sau veti sesiza si Inspectoratul in c-tii, in afara de o amenda nu rezolvati nimic.;)
e absolut corect ce zice csg! numi actiunea in granituire te poate salva, poti sesiza primaria, si pe... cel de sus si tot nu se rezolva! instanta este singura care te poate ajuta!
adica????
ce presupune asta?

multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara autorizatie raluca_arsenie raluca_arsenie Buna ziua! Sunt proprietara unui teren pe care intentionez sa construiesc o casa. Iata care sunt pasii pe care i-am urmat: 1. am intabulat terenul 2. am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o casa de vacanta la tara. vecini au profitat ... Luciba Luciba Buna ziua, Detin o casa de vacanta la tara. Vecini au profitat de faptul ca mergem destul de rar acolo si au tot construit diverse anexe (fara autorizatie ... (vezi toată discuția)