avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie gard fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie gard fara autorizatie

Buna ziua!

Sunt proprietara unui teren pe care intentionez sa construiesc o casa.
Iata care sunt pasii pe care i-am urmat:
1. am intabulat terenul
2. am primit in proprietate terenul
3. proiectantul a depus certificatul de urbanism la Primarie ...

si am inceput constructia gardului.

Problemele sunt mai multe:
Terenul se afla in camp. Nu mai exista gard stanga-dreapta. In urma trasarii terenului de catre topograf, ne-am deplasat aprox. 5 m fata de locul in care il stapanise fostul proprietar. Angajatul primariei ne-a spus ca nu este nicio problema si am inceput constructia gardului.
Mentionez ca gardul construit are fundatie de beton si este din plasa. Dupa inceperea lucrarilor la gard, vecinii afectati de mutarea terenului nostru ne-au amenintat ca ne darama gardul si ca nu avem autorizatie de constructie.
Din cate ne-a explicat si proiectantul nostru, darmarea gardului este caz penal, dar pe de alta parte nici noi nu avem autorizatia necesara pentru constructie.
Cei de la primarie ne-au asigurat ca terenul este bine trasat si in zilele urmatoare vor veni sa ii remasoare toate terenurile de pe tarla pentru a ii repune in posesie pe toti proprietarii.
Intrebarea mea este, ce ar trebui sa facem in aceasta situatie?
Putem fi amendati de Autoritatea in constructii?
Care este amenda pentru constuctia unui gard fara autorizatie?

Va multumesc si va urez o zi frumoasa!


Cel mai recent răspuns: raluca_arsenie , utilizator 13:26, 2 Septembrie 2010
Amenda pentru fapta de a construi fara autorizatie este intre 1.000 si 10.000 lei.
Nu ar trebui sa incepeti lucrarile pana nu aveti autorizatia de construire emisa conform legii si planurile anexa la aceasta.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de indeplinit pentru construirea unui gard la casa Amelie19 Amelie19 Am cumparat o casa in mediul rural care, in Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, are mentionata existenta unui gard de beton dar, in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie gard din plasa de sarma ContSters94154 ContSters94154 Am un teren extravilan (arator) si vreau sa-l imrejmuiesc cu gard din boltari (stalpishori de beton armat) si plasa de sarma. Oare am nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)
Gard caramida intre vecini cristian sima cristian sima Vreau sa-mi construiesc un gard din caramida, cu fundatie de beton. Nu stiu daca se face fundatia pe hotar, sau trebuie in interiorul spatiului meu. Sunt ... (vezi toată discuția)