avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conditii de indeplinit pentru construirea unui gard la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conditii de indeplinit pentru construirea unui gard la casa

Am cumparat o casa in mediul rural care, in Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, are mentionata existenta unui gard de beton dar, in realitate, nu exista. Am dorit sa facem unul (baza din beton iar, partea de sus, din tabla zincata sau caramida) dar vecinul a spus ca, pana ce nu aduce si el topograf ca sa verifice intarusarea facuta de topograful adus de noi, nu este de acord si, chiar, il va darama. Care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a construi LEGAL un gard (am inteles ca trebuie autorizatie de la primarie; este necesar si acordul vecinului chiar daca il construiesc pe terenul meu?) ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:59, 6 Iulie 2011
Solicitati primariei emiterea unei autorizatii de construire pentru imprejmuire la limita de proprietate. Doar dupa obtinerea autorizatiei puteti trece la construirea lui, in alte conditii puteti primi o amenda care e intre 1.000 si 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard caramida intre vecini cristian sima cristian sima Vreau sa-mi construiesc un gard din caramida, cu fundatie de beton. Nu stiu daca se face fundatia pe hotar, sau trebuie in interiorul spatiului meu. Sunt ... (vezi toată discuția)
Impedicare luare in folosinta si ingradire teren cumparat ionscaunas ionscaunas Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa la tara cu terenul aferent de 1700 mp. Casa si terenul au fost cumparate de la cel ce imi este astazi vecin pe o ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre vecini oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Am si eu o intrebare. Am avut in spatele imobilului meu, ce se invecineaza cu al vecinului meu (aproximativ spate in spate) un gard din lemn ... (vezi toată discuția)