avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... abuzuri pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

abuzuri pe internet

In urma cu aproape un an de zile mi-am creat un cont pe un forum, inregistrarea durand 1-2 minute, fara a mi se impune "Termeni si conditii", deoarece la data respectiva nu exista nici un regulament.
Abia anul acesta a aparut un regulament insa , desi l-am respectat , administratorul forumului a decis sa ma suspende, restrictionandu-mi accesul. La solicitarea mea privind comunicarea motivelor acestei suspendari mi s-a comunicat sec ca "pur si simplu" , e proprietatea lor si fac ce vor. Noul Regulament le da voie.
Intrebari:
1. Pot fi suspendata daca nu am incalcat nici o regula sau este un abuz?
2. Prevederile regulamentului se aplica retroactiv? Acel regulament trebuie sa indeplineasca niste cerinte sau poate fi facut oricum, protejand abuzurile?
3. Deoarece exista pe acel forum informatii si poze personale va intreb: cine este proprietar al acestor informatii: eu sau administratorul? Atata vreme cat nu mai sunt membru al acelui forum mi s-ar parea logic sa-mi sterg pozele si alte informatii personale, dar nu mi se permite accesul.
4. Acele poze intra sub incidenta legii dreptului de autor?
5. Considerati ca as avea suficiente motive ca sa actionez in instanta administratorul respectiv pentru abuz si ingradirea dreptului la informare ? In ce masura as avea si castig de cauza?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 00:33, 9 Septembrie 2007
Asupra datelor personale ai dreptul de interventie acordat de Lg 677/2001 in baza caruia poti solicita sa ti se stearga toate datele personale existente pe site-ul respectiv. In caz contrar,poti face o plangere la "Autoritatea pentru supravegherea prelucrarii datelor cu caracter personal" (inainte era Avocatul Poporului)
Contractul este legea partilor. Daca exista un regulament atunci acesta formeaza regula partilor.

Daca nu exista, atunci raporturile membrilor forumului si ale administratorului trebuie interpretate tinand cont de normele legale.

De principiu, toate informatiile pe care le postati pe un forum devin protejate in temeiul legislatiei drepturilor de autor.

Referitor la dreptul administratorului de a va suspenda accesul, atunci cand nu exista un regulament, administratorul poate face cam tot ce vrea. El va pune la dispozitie un serviciu gratuit, serviciu pe care poate decide sa il opreasca atunci cand doreste.

Daca prin suspendarea accesului v-a fost produsa o dauna materiala sau morala puteti promova un litigiu impotriva persoanelor vinovate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze atasate in forum tareghimihaela75 tareghimihaela75 O perioada de timp am frecventat un forum in al carui album am postat niste poze.In urma unor neintelegeri cu admin, am fost suspendata de pe forumul respectiv ... (vezi toată discuția)
Incalcare confidentialitate A. Ionut A. Ionut am o dilema in legatura cu divulgarea anumitor informatii...sunt inscris pe un forum de discutii...in urma unor pareri referitoare la calitatea unor servicii ... (vezi toată discuția)
Prelucrare date cu caracter personal de catre alte firme/operatori ang-2012 ang-2012 Buna seara, Acum 10 ani am lucrat in sistem PFA. Intre timp l-am radiat. Din pacate exista o sumedenie de firme care se ocupa cu preluarea datelor ... (vezi toată discuția)