avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Draagos

Activitate Draagos

Sunt blocuri care au fost anvelopate care au balcoane neinchise cu tâmplărie termopan....
Cum au procedat,nu am gasit nici o lege care sa te oblige sa inchizi cu geam termopan balconul.

adriandimitriu a scris:

Nu exista similaritati. Probabil ca si dvs ati semnat contractul (anexa). Sau cel care a locuit inaintea dvs. Aspectul cladirilor se supune reglementarilor de urbanism.

Bună,ai rezolvat ceva?Sunt in aceesi situatie de a nu fi de acord cu închiderea balconului...Sunt curios cum au reușit alti....
Pot sa ma angajez legal si sa iau si somaj?am auzit ca ar exista o posibilitate ceva cu 4 ore sau un numar limitat de ore pe luna ?exista asa ceva?
Răspuns la discuția Accident auto - vatamare?
Multumesc tuturor pentru sfaturi,dar sa va explic ce-am patit azi,azi 14 Ianuarie m-am prezentat la politie pentru confruntare,am ajuns acolo politistul m-a salutat si ami sp prieteneste,dc vreau pot sa primesc sanctiunea minima 30 de zile suspendare ami iau si eu concediu si toate bune in mintea lui,intre timp ajunge si reclamanta,impreuna cu politistul mergem la masina mea(o dubita) se uita,se leaga de niste zgarieturi microscopice care erau in afara razei presupusei ciocniri,se uita si la masina reclamantei(o kia ceed in 2usi)nu gaseste zgarietura o intreaba pe tipa,ea putin depasita incepe sa sp "parca erau aici ba acolo nu dincolo scuze am gresit aici erau" pe cuvantul meu ce arata ea nu puteai sa-i sp zgarietura,in afara de asta in seara incidentului zgarietura pe care mi-a aratato era in parte opusa acum nu mai era si am observat ca numarul de inmatriculare era lovit(nu de mine pentru ca bullbar-ull este mai sus pozitionat) plus toata partea dreapta era lovita dintr-un cap in altul,dupa cateva masuratori politistul ne invita la birou ne cere actele(permis+c.i) si ne pofteste afara,trec 15 nu 10 min ne pofteste inauntru ami da procesul verbal si ami explica ca voi fii pieton pe motiv ca nu m-am prezentat in termenul de 24 ore sa declar accidentul(care?),i-am sp ca nu sunt de acord sa-mi arate pozele din seara cu pricina,nu a vrut,i-am sp ca nu semnez nimic,ca o sa fac contestatie,el a chemat pe cineva drept martor ca nu sunt de acord sa semnez,am cerut mai multe explicatii dar degeaba mia sp ca sunt liber;ce solutii sunt in cazul asta???
Răspuns la discuția Accident auto - vatamare?
ODA a scris:

art. 292 unde este incriminata infractiunea de fals in declaratii nu se aplica situatiei dvs. sunteti cercetat probabil pentru vatamare corporala. puteti spune tot ce va trece prin cap si puteti de fiecare data sa spuneti cu totul altceva. singura sanctiune a unui asemenea comportament este aceea ca nu se va tine cont de acele declaratii ale dvs. care nu se coroboreaza cu restul probelor. nici gand de fals in declaratii.

in schimb, nu este recomandabila o asemenea pozitie procesuala.
incercati sa solicitati dispunerea unei constatari tehnice asupra celor 2 vehicule in vederea stabilirii existentei vreunui impact.

Va multumesc pentru raspuns.Maine trebuie sa ma duc la politie pentru confruntare m-am uitat la masina mea si nu are nimic(sunt niste zgarieturi dar nu de la accident,ciobituri de la pietre si uzura normala a barii in timp) si presupunem ca zgarietura dupa masina tipei este sau aproximativ in dreptul bari(bullbar) ce fac in cazul asta sau ce patesc,sau de la ce presiune ma mai pot astepta din partea politistului...Cu respect

"Declararea necorespunzatoare a adevarului,facuta in fata unui organ sau institutii dintre cele la care se refera art.145,in vederea producerii unei consecinte juridice pentru sine sau pentru altul,atunci cand potrivit legii ori imprejurarilor,declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Politistul m-a pus sa citesc asta inainte sa dau declaratia si de aici a intervenit panica...

Prin noiembrie am fost implicat intr-un accident auto sa-i sp asa,o tipa a oprit brusc in fata mea eu am franat,nu am lovito insa m-am oprit foarte aproape de ea,ea s-a dat jos si sp ca am lovito sa-i dau asigurarea,m-am uitat la masina mea nu avea nimic,ea avea o zgarietura dar nu parea sa fie recenta,in fine m-am certat un pic cu ea si am plecat,dupa 2 zile ma suna de la politie sa ma prezint pentru o declaratie,am fost la politie mia sp de tipa aia ca dat declaratie,am dat si eu am sp ce s-a intamplat si ca nu am lovito,politistul mia sp ca o sa ne cheme pe am2 pentru confruntare,din noimebrie am fost invitat de 3 ori,de 2 ori verbal a 3 cu citatie,in primele 2 ea nu a venit,a 3 oara cnd ne-am intalni dosarul l-a preluat alt politist nea asculttat pe am2 ce aveam de sp mia adus la cunostinta articolul 292.parca si a pus atat de mare accent pe el incat m-a speriat si nu am mai fost sigur pe mine (dc am lovit sau nu repet nu s-a simtit nici un soc nu aveam nici o zgarietura pe masina iar masina mea este o duba cu bullbar in fata ),am dat inca o delcaratie (probabil cea mai mare prostie) in care am sp ca nu sunt sigur daca am lovit sau nu... ma intereseaza ce pot sa patesc in caz ca se constata ca sunt vinovat?