avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate bflorin24

Activitate bflorin24

si eu sunt in acceasi situatie ca cea a domnului mihai, si as dori sa redeschid un dosar de reincredintare pt minor. Eu locuiesc in Bucuresti, iar minorul in provincie cu mama lui...As dori sa stiu unde anume trebuie inaintata aceasta actiune, tinand cont ca dosarul precedent a fost judecat la Bucuresti (aici fiind ultimul domiciliu comun inainte de divort), iar acum fosta sotie si copilul se afla in Zarnesti jud.Bv..

Va multumesc...!
Deci in concluzie, este mai indicata o demisie decat o incetare cu acordul partilor sau una disciplinara...intrucat pe latura morala nici nu se pune problema ca angajatorul sa fie obligat la plata unor daune..???
Repet intrebarea:
Ce as putea castiga intr-un eventual proces cu angajatorul ??? Pe doamna respectiva as putea-o actiona in instanta cu ceva....pt ca daune morale ar fi ...!
Situatia mea sta cam in felul urmator:
-pe data de 9.11.2011dimineata(4.00 a.m.) am primit nefericita veste ca bunicul meu a incetat din viata. Eu locuiesc in bucuresti, iar bunicii in provincie la vreo150 km. Prin urmare a fost necesara plecarea din localitate. In timp ce ma deplasam spre sediul firmei, pt a lasa masina de serviciu la garaj si a-mi scrie cererea de concediu, a avut loc un incident in trafic intre o doamna care se afla in masina din spatele meu si tatal meu care se afla in masina cu mine pe scaunul din dreapta.(tatal meu a mers cu mine pana la sediul firmei deoarece dupa ce lasam masina urma sa plecam impreuna la tara sa facem pregatirile pt inmormantare).
Intr-un schimb de replici cu tatal meu doamna respectiva a adus injurii la adresa familiei(parintilor) tatalui meu. Acesta aflandu-se intr-o situatie emotionala delicata, s-a enervat si a coborat din masina mergand la geamul masinii doamnei respective de unde a revenit in mai putin de 30 secunde. Am plecat mai departe si am mers la sediul firmei unde am lasat masina, dupa care am plecat din localitate. Mentionez ca personal nu am coborat din masina.
In acceasi zi in jurul pranzului am fost sunat de seful meu care mi-a spus ca la sediul firmei a sunat o doamna si a reclamat faptul ca cineva din masina a coborat si a lovit-o.
Am povestit incidentul exact cum s-a desfasurat, iar la revenirea la serviciu s-a intocmit un raport de necomformitate, s-a constituit o comisie...etc... iar concluzia a fost ca imaginea firmei a fost grav vatamata iar eu voi fi dat afara cu sanctiune disciplinara.... Ulterior au venit la mine si mi-au spus ca tot ce au putut obtine a fost faptul ca putem incheia prin acordul partilor, dar ca mai indicat ar fi sa-mi dau eu demisia... Nu am avut in 4 ani de cand lucrez aici nici un fel de sanctiune, avertisment, nici macar vreun dialog contradictoriu cu cineva, fie el coleg sau persoana din conducere. Din contra imaginea mea a fost una impecabila...zic eu.
Buna seara,

Deschid acest topic in speranta va voi primi cele mai bune sfaturi cu privire la situatia mea...
Ma aflu in situatia de a alege intre a-mi da demisia si a pleca in conditii amiabile chiar prietenesti cu conducerea companiei la care lucrez, sau de a nu-mi da demisia si a mi se desface contractul de munca pe motive disciplinare...
Intrebarea mea este ce as avea de castigat la un eventual proces cu compania...pt ca facand acest lucru, presupunand ca as castiga procesul, oricum relatiile vor fi prea vatamate pt a mai putea continua colaborarea ???


P.S Dna av. A. Geamanu m-as bucura daca as primi ceva sfaturi si de la dvs, stiu ca sunteti specialista pe astfel de cazuri..

Multumesc.
Răspuns la discuția sentinta divort
Da ar fi trebuit sa ajunga pana acum. La mine a ajuns fix dupa 2 luni. Eu am incheiat divortul pe data de 2 martie a.c si in primele zile ale acestei luni(mai) am primit acasa decizia.
Odata cu divortul, sotia a obtinut si custodia copilului. Ma intereseaza sa stiu daca odata recasatoriti imi redobandesc toate drepturile cu privire la copil ??
Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca ma ajuta sau imi este de vreun folos sa fac apel sau recurs (nu stiu care este diferenta dintre ele) asupra unei hotarari judecatoresti. Se apropie cele 30 zile de la data primirii hotararii si nu stiu daca are rost sau nu, si daca ma poate ajuta in vreun fel acest lucru.
Situatia este urmatoarea:
-am divortat de comun acord cu sotia
-ne-am inteles cu privire la custodia copilului,pensie si program vizitare
-pe data de 2 martie s-a pronuntat divortul iar peste o saptamana ne-am impacat.
Ne ajuta in vreun fel sa atac decizia?? Se mai poate anula ceva???
Pe hotarare scrie clar "irevocabil in ceea ce priveste divortul... si cu drept de atac in 30 zile pt celelalte capete"...
Răspuns la discuția anulare divort !!!
Chiar nu se mai poate face nimic astfel incat sa nu se pronunte divortul ??? Nici macar daca cel sau cea care a deschis cererea solicita acest lucru ??? Ne-am dat seama ca nu ne dorim cu adevarat lucrul asta si nu am vrea sa existe intre noi nici un fel de decizie de divort !
Răspuns la discuția anulare divort !!!
Asta este ceea ce am gasit pe portalul instantelor de judecata:

Solutie:
02/03/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea principală precizată . Admite cererea reconvenţională precizată. Declară desfăcută căsătoria părţilor încheiată la data de..... si trecută la numărul..... în registrul stării civile al Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, prin acordul părţilor. Reclamanta pârâtă revine la numele purtat anterior căsătoriei. Încredinţează pe minorul...., născut la data de...... spre creştere si educare mamei. Obligă pârâtul reclamant la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorului în sumă de ..... lei lunar, începând cu data pronunţării, 02.03.2011 şi până la majoratul minorului. Încuviinţează ca pârâtul reclamant să aibă legături personale cu minorul după următorul program: _ 7 zile din fiecare lună, respectiv, în a treia săptămână, de vineri, ora 18,00, până sămbătă, ora 16,00 la domiciliul pârâtului reclamant, _ luna iulie din fiecare an , la domiciliul pârâtului reclamant, - o săptămână în vacanţa de iarnă, incluzând zilele de Crăciun şi Anul Nou, în anii pari, la domiciliul pârâtului reclamant _ în vacanţa de Paşte in anii impari, la domiciliul pârâtului reclamant, - de ziua de naştere a minorului, în anii pari, la domiciliul pârâtului reclamant. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată Irevocabilă în ceea ce priveşte divorţul şi cu apel în 30 de zile de la comunicare pentru celelalte capete de cerere. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.03.2011.