Mihai-Nora a scris:
Buna, la mine cazul inca e proaspat sa zic asa pentru ca fetita mea are doar 2 luni , dar intr-un fel ma ingrijoreaza ca nu vreau sa ajung si eu in cazul dumneavoastra. Tin sa precizez ca nici eu nu am avut drept la decizie, nici macar de numele fetei nu am fost intrebat sau consultat.Lucru care sincer m-a deranjat foarte mult, eu cand am declarat nasterea am recunoscut copilul dar ea figureaza cu numele de familie al mamei.Eu figurez doar ca si tata. Imi doresc si eu sa gasesc o solutie macar de acum in colo sa fiu consultat in luarea deciziilor ce tin de copil. O seara placuta va doresc
Pe undeva cred ca este si greseala Dvs. Daca va implicati activ si mergeati singur sa declarati copilul nu va mai puneati acum intrebarea de ce poarta numele de familie al mamei. Acum puteti remedia aceste aspecte pe cale judecatoreasca insa, pentru a minimaliza problemele va recomand sa va intelegeti amiabil cu mama pentru a nu avea si alte surprize pe viitor.
Mihai Necula:
Daca mama refuza nejustificat sa va dea acordul pentru iesirea din tara, promovati in regim de urgenta o actiune judecatoreasca prin care acest acord sa fie suplinit. Anexati biletele de care vorbiti.
Ar trebui sa promovati pe cale separata o alta actiune pentru stabilirea unui program de vizita potrivit nevoilor copilului. Si Dvs va recomand sa incercati o intelegere pe cale amiabila inainte de judecata.... informarea cu privire la mediere este o procedura prealabila introducerii cererii de chemare in judecata pusa la dispozitie de legiuitor tocmai pentru a da posibilitatea partilor de a ajunge la o solutie pe cale amiabila, acceptabila, usor de pus in executare. Folositi cu intelepciune si acest instrument.