am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume:
- minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, prin hotarare judecatoareasca si mie, tatalui, program de vizitare, custodie comuna
- daca mama minorului isi schimba domiciliul, respectiv si pe al minorului, este necesar acordul meu in prealabil?
- mai este nevoie de acheta sociala la noul domiciliu al minorului?
- daca eu nu sunt de acord, ce anume as putea face?
O alta intrebare care ma bantuie este: mama locuieste in aceeasi garsoniera si cu sora sa si cu copilul. In aceasta garsoniera se perinda (nu stiu sigur daca locuiesc sau nu) atat concubinul mamei cat si al sorei sale (care acum cateva luni era altul). Este viata lor si si-o traiesc dupa cum doresc, numai ca imi pun probleme legate de aceste persoane noi care se tot plimba (si poate chiar locuiesc acolo) pe langa fetita (are 5 ani).
As putea sa faca ceva in acest sens?
Stabilirea domciliului minorului la mama s-a decis (si) in urma unei anchete sociale realzate la domiciliul din timpul divortului. Schimbarea acestui domiciliu de catre mama inseamna o schimbare de imprejurari fata de sentinta anterioara, ceea ce va d adreptul de a deschide o noua actiune, daca aceasta actiune are ca obiect stabilirea minorului la dvoastra. Daca nu doriti stabilirea la dvoastra, atunci tre sa contactati dgaspc-ul de la locul minorului, ptr a constata ca e mai bine ptr minor sa fie institutionalizat, decat sa locuiasca promiscuu.
Divortul s-a incheiat la notar si in urma acestuia am avut o conventie si cu program de vizitare, pe care fosta sotie nu-l respecta.
Din aceasta cauza am deschis actiune in instanta, in care am cerut si domiciliul la mine sau macar prelungirea programului de vizita, actiune care s-a incheiat (cu tot cu apel) in luna iunie, anul acesta si in care domiciliul a ramas tot la mama (s-au facut anchete sociale de ambele parti, pt domiciliul meu chiar a fost una favorabila).
Acum vad ca fosta sotie vrea sa schimbe domiciliul si voiam sa stiu, eventual in afara de apelarea la instanta, daca pot apela doar la Protectia Copilului pt a face macar o ancheta sociala, daca nu conteaza acordul meu.
Deci.. ati deschis actiune ca se perinda multi ( cei doi iubiti ale femeilor) prin casa aia si i-ar putea dauna copilului.. acuma ca vrea sa se mute sa stea cu copilul.. nici asa nu-i bine.
Sa inteleg ca la dvs nu vine nimeni de vreti ca locuinta copilului sa fie la dvs ?
Nu faceti nimic nici in instanta, o sa se faca ancheta sociala acolo unde stat si daca e totul in regula, va ramana acolo.
Mai bine vedeti cum faceti sa va exercitati dreptul la vizita.
De acord, mai bine va axati pe lucrurile importante. Nu stiu cum traieste copila, dar nu-mi spuneti nimic de psiholog, traume sau desene stranii.
schimbarea locuintei copilului se poate face doar de parintele la care locuieste daca aceasta nu afecteaza drepturile de vizita.
Cat despre vizite, executati acordul, nu lasati lucrurile asa.
Incredintare minor
rosuvicki
Am mai multe nelamuriri:
Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)