avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate LawLaura

Activitate LawLaura

Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Insa problema ar fi pe cine chem eu in judecata? Sau pur si simplu scriu subsemnata (date personale) solicit instituirea unui curator pentru....?
Mi-ar putea oferi cineva un model pentru instituire tutela pe Noul Cod Civil. Ideea ar fi urmatoarea: bunica este grav bolnava, in patul de spital, nu poate vorbi, si fiica ei ar dori sa devina tutorele bunicii, insa nu stiu potrivit noului cod civil cum se face o astfel de cerere.
Nu stiu nici pe ce articol sa imi intemeiez cererea.
Va rog tare frumos daca aveti ideea cum ar trebui sa arate sau sa sune o astfel de cerere sa ma ajutati.
Multumesc mult!
va rog frumos sa ma ajutati in solutionarea unei probleme. in anul 2009 am incheiat un contract de V-C autentificat la notar. In contract se prevede expres faptul ca cumparatorul mai datoreaza un rest de pret vanzatorului. Privilegiul meu, adica al vanzatorului nu a fost inscris in CF iar acum eu as vrea sa cer inscrierea lui pentru ca nici pana azi nu am primit restul de pret. Pentru a putea cere notarea acestui drept in CF dupa atatia ani este oare nevoie sa fac o actiune in constatarea existentei acestui privilegiu si apoi sa ma duc cu sentinta la CF?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Accident cu victima
daca partea vatamata accepta o suma de bani care va echivala cu impacarea partilor nu veti mai raspunde penal, deoarece potrivit art. 184 alin 6 Cod penal impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Deci nu mai continua judecata se va dispune incetarea urmaririi penale sau dupa caz a judecatii, si veti ramane sa platiti despagubirile civile cu privire la care exista intelegere intre dvs si partea vatamata
Răspuns la discuția Accident cu victima
Orice suma de bani pe care o pretinde trebuie sa o dovedeasca. Nu poate sa va pretinda alte cheltuieli decat cele pe care le-a efectuat. Din pacate in acest moment de cele mai multe ori oamenii profita de astfel de situatii si pretind sume colosale nejustificat. De aceea va spuneam ca e mai indicat sa procedati la o impacare in fata instantei de judecata, unde veti putea lua si cuvantul in fata judecatorului si eventual ii puteti aduce acestuia la cunostinta ca doriti o impacare cu partea vatamata insa considerati ca pretentiile acesteia sunt nejustificate si abuzive. Alta solutie nu vad.
Răspuns la discuția Accident cu victima
Dvs. va faceti vinovata de infractiunea prevazuta la art. 184 Cod Penal, adica Vatamare corporala din culpa, alin. 1. Pentru aceasta fapta, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Sanctiunea prevazuta de lege este inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda. De regula pentru astfel de fapte instanta stabileste o amenda penala. Insa, asa cum si dvs. ati facut mentiune, este posibil sa va impacati cu partea vatamata achitandu-i acesteia cheltuielile pe care le-a efectuat cu spitalizarea, tratamentele medicale etc. In cazul in care pretentiile sunt prea mari si nu vi le puteti permite va trebui sa incercati o astfel de impacare in fata instantei de judecata, este posibil ca in acea etapa pretentiile sa ii fie mai umane.

Va doresc mult succes!
Buna seara
Stie cineva sa imi spuna daca judecatorul sindic are posibilitatea de a anula la cererea creditorilor hotararile adunarii generale a creditorilor pentru motive de oportunitate, deci nu pentru motive de nelegalitate asa cum prevede art. 14 alin. 7 din L.nr.85/2006 si daca da care este temeiul legal?

Va multumesc frumos
Multumesc frumos. Tocmai acum studiam legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale