avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pivilegiul imobiliar al vanzatorului pentru plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pivilegiul imobiliar al vanzatorului pentru plata pretului

va rog frumos sa ma ajutati in solutionarea unei probleme. in anul 2009 am incheiat un contract de V-C autentificat la notar. In contract se prevede expres faptul ca cumparatorul mai datoreaza un rest de pret vanzatorului. Privilegiul meu, adica al vanzatorului nu a fost inscris in CF iar acum eu as vrea sa cer inscrierea lui pentru ca nici pana azi nu am primit restul de pret. Pentru a putea cere notarea acestui drept in CF dupa atatia ani este oare nevoie sa fac o actiune in constatarea existentei acestui privilegiu si apoi sa ma duc cu sentinta la CF?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:44, 17 Octombrie 2011
...daca nu s-a inscris in cf(inscriere care trebuia sa se faca din oficiu) posibil ca dvs sa fi renuntat la el in cadrul contractului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare prima casa(privilegiul vanzatorului) Catala Catala Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati in ce masura ne putem proteja, in calitate de vanzatori in cadrul unui contract de vanzare-cumparare prin Prima Casa in ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului... ContSters4579 ContSters4579 ...daca la cumpararea dreptului de proprietate asupra unui imobil nu este nevoie de prezenta ambilor soti considerati ca in cazul in care pretul nu se achita ... (vezi toată discuția)