Vreau sa va intreb daca este normal si legal mai ales,ca in momentul in care un angajat isi efectueaza concediul de odihna,un alt angajat sa lucreze tura dubla,fara sa fie platit pentru orele suplimentare.Asta insemnand ca fiecare din cei doi angajati ai punctului de lucru,sa lucreze cate 13 ore pe zi,21 de zile intr-un an.Dupa parerea mea de profan intr-ale Codului muncii,asta nu cred ca se poate numi concediu.
deci,sa inteleg ca,desi imi va fi eliberat,,carnetul de munca,nu va mai fi utilizat?va fi inlocuit cu alt document pe care tot fosta firma angajatoare il va elibera?si as mai avea inca o intrebare.Intre docum necesare dosarului ptr somaj, este o adeverinta fiscala care sa certifice ca nu snt platitor de impozit din alte venituri.De unde,mai exact,trebuie ridicata aceasta adeverinta?
eu sunt libera de contract incepand cu 10.01.2011.Se pare,insa,ca nu mi se va elibera carnetul de munca decat,cel mai devreme,pe 10.02.2011.Explicatia celor de la Resurse Umane este ca,avand in vedere ca am mai lucrat 7 zile din luna ianuarie,ei nu pot inchide carnetul de munca decat imediat dupa data de plata,adica 7.02.2011.,atunci urmand sa iau restul de plata si salariul compensatoriu.Spuneti-mi,va rog,daca au dreptate si in ce fel ma afecteaza acest lucru,avand in vedere ca voi trece peste cele 30 zile ptr inregistrare la Oficiul fortelor de munca.Ce inseamna,mai exact,aceste 30 zile?va multumesc.