eu sunt libera de contract incepand cu 10.01.2011.Se pare,insa,ca nu mi se va elibera carnetul de munca decat,cel mai devreme,pe 10.02.2011.Explicatia celor de la Resurse Umane este ca,avand in vedere ca am mai lucrat 7 zile din luna ianuarie,ei nu pot inchide carnetul de munca decat imediat dupa data de plata,adica 7.02.2011.,atunci urmand sa iau restul de plata si salariul compensatoriu.Spuneti-mi,va rog,daca au dreptate si in ce fel ma afecteaza acest lucru,avand in vedere ca voi trece peste cele 30 zile ptr inregistrare la Oficiul fortelor de munca.Ce inseamna,mai exact,aceste 30 zile?va multumesc.
1. Cei de la Resurse umane nu au dacat partial dreptate.
2. Plata drepturilor banesti vi se poate face pe data de 07.02.2011, nu are legatura cu eliberarea documentelor pentru somaj care se poate face acum.
3. Carnetul de munca se poate inchide, are toate documentele pentru asta. Dar poate ca nu au auzit ca de la data de 01.01.2011 nu se mai utilizeaza carnetul de munca.
4. Daca depuneti actele la Somaj in termen de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data concedierii. Daca le depuneti mai tarziu, dar nu mai mult de 12 luni, veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor la Somaj.
deci,sa inteleg ca,desi imi va fi eliberat,,carnetul de munca,nu va mai fi utilizat?va fi inlocuit cu alt document pe care tot fosta firma angajatoare il va elibera?si as mai avea inca o intrebare.Intre docum necesare dosarului ptr somaj, este o adeverinta fiscala care sa certifice ca nu snt platitor de impozit din alte venituri.De unde,mai exact,trebuie ridicata aceasta adeverinta?
1. Pentru a nu avea surprize naplacute prezentati si carnetul de munca la AJOFM.
2. Adeverinta fiscala o luati de la Administratia fiscala de care apartineti cu domiciliul.
- La Dosarul de somaj se ataseaza si Carnetul de munca in original
- 30 zile calendaristice de la 10.01.2011 pana la 08.02.2011 - inclusiv
(aceasta este perioada in care trebuie sa va depuneti dosarul la AJOFM)
In mod normal, cei de la ITM, pot scrie in carnet ca pentru perioada lucrata: 01.01. - 09.01.2011 unitatea nu a virat comisionul. Aceste cateva zile nu ar influenta mai cu nimic cuantumul dvs de somaj. Sigur ITM-ul nu scrie asa ceva in carnet si vi-l vizeaza fara probleme.
** Acelasi lucru si cu Adeverinta cu salariile/12 luni:
Le spuneti celor de la Resurse Umane ca doriti completarea ei fara perioada lucrata in ian.2011 si sa cuprinda salariile de la 01.01 la 31.12.2010
Firma este obligata sa elibereze la data incetarii contractului, documentele necesare inscrierii la somaj, astfel risca cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
(art 113 si 114 din Legea somajului)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Depunere dosar somaj
madara
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea unor aspecte legate de continutul si de depunerea unui dosar pentru somaj. Va explic situatia: in data de 6 ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj
euramonel
Buna ziua,
Va aduc in vedere urmatorul caz si as dori cateva lamuriri :
-in data de 6.12.2009 se termina preavizul de 30 zile primit de la angajator ... (vezi toată discuția)