avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar somaj

Buna ziua,

Va aduc in vedere urmatorul caz si as dori cateva lamuriri :

-in data de 6.12.2009 se termina preavizul de 30 zile primit de la angajator deasemenea se incheie si contractul individual de munca.
-astazi ( 4.12.2009) cei de la firma au spus ca nu imi pot oferi cartea de munca si nici adeverinta necesara realizarii dosarului de somaj - pe motiv ca nu sunt gata
-eu as dori sa ma nu pierd nici o zi deoarece am inteles ca somajul il voi primi odata cu ziua in care imi bag dosarul de somaj la ajofm
-daca eu nu am toate actele nu pot sa imi bag dosarul cat mai repede deci pierd banii care am nevoie pentru luna viitoare

Ce pot sa fac in cazul acesta? Nu au avut timp cei de la firma 30 de zile sa imi finalizeze actele?Nu este un abuz din partea lor ca la momentul incheireii contractului( la cerera angajatorului- motiv restructurare post)actele nu sunt gata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:03, 4 Decembrie 2009
Buna ziua,
aveti termen 30 de zile de la data suspendarii/ incetarii raportului de munca. Nu luati in calcul inceputul preavizului.
Asadar, aveti timp pana prin 06 ianuarie 2010:)
1. Angajatorul nu va putea emite decizia de concediere si inchide carnetul de munca inaintea expirarii perioadei de preaviz. Daca se suspenda CIM in aceasta perioada (ex: concediu medical) decizia de concediere si inregistrarea in carnetul de munca nu mai erau valabile.
2. Daca depuneti actele la AJOFM in termen de 30 de zile de la concediere veti beneficia de indemnizatie de somaj cu data concedierii. Daca depuneti actele dupa acest termen (dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatie de somaj cu data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj: - la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare semnata BRANDY_B BRANDY_B Ce poate implica semnarea sau nesemnarea notei de lichidare?Angajatorul spune ca nu are momentan bani pt salarii si restante si nici pentru salariul ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc maea maea buna seara!lucrez la o firma di noiembrie 2004,iar in aprilie 2008 am nascut.acum,dupa 2 ani m-am intors la munca,am lucrat o luna din20 aprilie pana in 20 mai ... (vezi toată discuția)