avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NOTA DE LICHIDARE SEMNATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NOTA DE LICHIDARE SEMNATA

Ce poate implica semnarea sau nesemnarea notei de lichidare?Angajatorul spune ca nu are momentan bani pt salarii si restante si nici pentru salariul compensatoriu.Ne-au facut decizia de concediere prin restructurarea postului.Iar cand se termina cele 20 zile de preaviz,ne vor pune sa semnam lichidarea,probabil promitandu-ne ca ne vor da banii.Cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:05, 13 Octombrie 2009
1. Nota de lichidare este un document care arata datoriile dvs. fata de firma la data lichidarii si atat.
2. Luati decizia de concediere si faceti-va actele pentru indemnizatia de somaj.
3. Daca nu vi se dau banii cuveniti (salarii restante si curente, compensare CO neefectuat si salarii compensatorii) il puteti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Solicitarea drepturilor banesti neprimite o puteti face in maxim 3 ani de la nasterea acestor drepturi.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Deci adeverintele de la ceilalti angajatori se pot obtine de pe acum nu?chiar daca mai am de stat in preaviz pana pe 6 noiembrie?Termenul de depunere a dosarului de somaj este de o luna de la data incetarii activitatii pentru continuitatea?
Va multumesc frumos!
1. Mergeti la ceilalti angajatori sa luati adeverintele necesare.
2. Daca depuneti dosarul la AJOFM in 30 de zile de la concediere veti primi indemnizatia de somaj de la data concedierii. Daca il depuneti mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatia de la data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare-acte somaj BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,am si eu o nelamurire:sunt in perioada de preaviz datorita concedierii prin restructurarea postului.Cei de la firma imi sunt restanti cu plata a doua ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Am fost anuntata ca voi fi data in somaj prin telefon, preaviz pana pe 15 mai. Magazinul unde lucram s-a inchis in 30 aprilie. In contractul de ... (vezi toată discuția)
Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)