avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen primire decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen primire decizie concediere

Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09?
Cel mai recent răspuns: Lary_13 , utilizator 16:43, 15 Iunie 2009
Decizia de concediere se comunica salariatului in termen de 5 zile de la emitere . Tot de atunci curge si termenul de 30 zile pentru ca D-voastra sa puteti contesta decizia in instanta .

Este termen si pt fisa de lichidare? Am fost in preaviz in perioada 1.05 - 1.06, am lucrat in comert si am inteles ca am dreptul la 2 salarii compensatorii, banii pt perioada de preaviz si pt concediu pt anul in curs, cand ar trebui sa primesc acesti bani?
in mod normal acesti banuti si fisa de lichidare trebuiau sa intre in posesia D-voastra la expirarea termenului de preaviz . Dar , daca in preaviz s-a specificat o alta data ( spre expl 15 ale lunii cand are loc plata salariilor in intreaga unitate ) se poate sa existe o mica intarziere .
Verificati daca au facut in preaviz mentiunea datei la care veti primi lichidarea.
Depuneti , in acelasi timp si o cerere catre unitate pe care sa aveti numar de primire ( daca stiti ca nu se poate acest lucru trimiteti prin posta , curier, fax ) o cerere prin care solicitati plata salariilor compensatorii si data la care se va face aceasta plata .

La data implinirii termenului de preaviz angajatorul este obligat sa emita decizia de concediere pe care este obligat sa o comunice in termen de 5 zile angajatului si la ITM.
Nu exista un termen pentru intocmirea fisei de lichidare, dar d-voastra puteti sa o solicitati in scris, sa va fie intocmita, completata si comunicata odata cu platat tuturor drepturilor salariale(ma refer la salarii, compensatii, plata concediului acordat si neefectuat, etc)
In preaviz nu au specificat nimic de bani. Citez: " incepand cu data de 01.06.09 contractul dvs de munca sa fie incetat, iar in termen legal sa primiti decizia de concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului cf art.65(1) CM, dupa care aveti obligatia sa va prezentati la sediul societatii pt intocmirea notei de lichidare." Eu sunt din Suceava, sediul societatii la Vaslui.

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul concedierii colective madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma noastra tocmai a facut o concediere colectiva(aceasta concediere a vizat toti salariatii). Vreau sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nesemnata ContSters137044 ContSters137044 Buna ziua, Am si eu o intrebare usor retroactiva sa zic asa,daca societatea nu ne-a prezentat nici o decizie de concediere (colectiva)cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca- desfiintare societate ContSters47405 ContSters47405 Buna ziua, O societate emite o decizie de incetare a contractului de munca conf. art. 65 (1 Codul Muncii fara a acorda preaviz angajatului, si nici plati ... (vezi toată discuția)