avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere nesemnata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere nesemnata

Buna ziua,

Am si eu o intrebare usor retroactiva sa zic asa,daca societatea nu ne-a prezentat nici o decizie de concediere (colectiva)cu mentiunea caracteristica a motivului concedierii si perioada preavizului,cum ar fi fost normal si sa o semnam ,sau nu,insa a trimis deciziile la ITM si noua ne-a dat doar cartile de munca la 1 feb ,de ex.,inchise cu art65(1) si inscris nr.deciziei,putem sa facem ceva?E legal ce au facut?
Poate daca imi prezentau decizia,o contestam,nu era dreptul meu?
Se poate face ceva acum,dupa 53 zile?Mentionez ca societatea isi reincepe activitatea la 1 aprilie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 10:59, 24 Martie 2010
1. Solicitati de la ITM o copie a deciziei, daca angajatorul refuza(are obligatia legala de a va comunica in cel mult 5 zile de la emitere).
2. Faceti petitie scrisa la ITM.
3. Sesizati instanta de judecata contestand decizia daca o considerati nelegala, netemeinica si nefondata.
Multumesc mult,voiam sa stiu daca este legal sa nu prezinte decizia sa fie semnata .
Mai am o problema.luna Ian am fost in CO,apoi pe 12 februarie la sal,am primit cartea de munca inchisa asa cum am spus si hartiile pt somaj.
Nu trebuia sa avem preaviz?Decizia nu trebuia anuntata cu 45 zile inainte si sa avem preaviz inainte de Co sau dupa?
Daca nu am avut putem sa solicitam plata acestuia ca si sal compensator si drepturile banesti la zi?

Multumesc!
Teoreti nu deoarece s-a prescris termenul de 30 de zile de la comunicarea deciziei de concediere, dar un avocat specializat in dreptul muncii poate vedea despre cum s-a procedat la concedierea dvs, trebuie demonstrata reaua credinta a angajatorului prin faptul ca a omis cu intentie sa va dea sa semnati acea decizie s-au v-a impiedicat prin alte moduri sa intrati in posesia ei, astfel instanta ar putea admite cererea de contestare a deciziei de concediere a dvs.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Coform CCMUN 2007-2010 aveati dreptul la un preaviz de 20 de zile lucratoare cu un program de 4 ore platit la 8 ore si un salariu compensator.
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Dar acum cand am facut cerere pt achitarea sal compensator si drepturi sal la zi,pot cere si plata preavizului neefectuat?Cererea am facut societatii in incercarea de a rezolva amiabil situatia.

Va multumesc din suflet!
O zi buna!
ContSters137044, utilizator

Alte discuții în legătură

Concedieri colective Carmen Curelea Carmen Curelea Am un Caz: Firma la cre lucrez are incepute procedurile pentru concedieri colective- respectiv discutiile cu sindicatele, inaintare adresa de notificare la ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)
Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)