Termenul de contestare al deciziei de concediere este de 30 de zile de la comunicare. Din cate am inteles dvs nu constetati decizia, ci ati solicita doar niste drepturi salariale de care nu ati beneficiat la desfacerea contractului de munca
Va sfatuiesc sa nu insistati pe anularea decizie de concediere..pentru ca nu stiu daca mai sunteti in termen si dac ..prin asta urmariti reaincadraerea in munca ( ca efect al anularii deciziei de concediere.
Este mai bine sa solicitati instantei obligarea societatii la plata drepturilor legale de care nu ati benefiaciat la desfacerea contractului : contravaloare preaviz, tichete corespunzatoare prweavizului si a lunii in care ati lucrat si nu v-au fost acordate., plata salariul compensator. Puteti solicita si plata zilelor de concediu de care ar fi trebuit sa beneficiati pentru perioada lucrata din an.
Mult succes.
Multumesc,plata sal compensator si preavizului am solicitat la ,dar astazi,am primit o intampinare de la parat,prin care solicita respingerea cererii mele ca fiind neintemeiata,deorece eu nu am contestat decizia.Decizie pe care au anexat-o si pe care azi am vazut-o prima data.Vreau sa solicit anularea ei,in instanta,desi termenul a trecut,si sa solicit plata sal ariilor,aferente lunilor in care mi-as fi desfasurat activitatea,deoarce decizia,nu este formulata conform art.74 CM,nu specifica motivul,durata preavizului,termenul de contestare si instanta unde poate fi contestata.
Multumesc!
Termenul de contestare de 30 de zile incepe de la comunicare. Daca nu vi s-a comunicat actul atunci faceti cerere instantei cu obligatia de a face, adica a angajatorului de a va inmana decizia de concediere, cu scopul de a o contesta. In litigiu de munca, angajatorul trebuie sa faca proba ca v-a comunicat decizia, nu dvs.
Înştiinţarea salariatului privind concedierea nu se poate realiza decât prin comunicarea deciziei de concediere, nefiind valabilă comunicarea măsurii concedierii prin alte înscrisuri emanând de la angajator.
Situatia este urmatoarea si as dori daca este posibil,raspunsul unui avocat sau cineva care ma poate sfatui cu exactitate:
Cererea mea initiala,de chemare in judecata ,era formulata,pentru sal.compensator,plata preavizului si a tichetelor de masa coresp.preavizului.
Parata,a facut o intampinare,dupa primul termen la care nu a venit,intampinare primita de mine odata cu citatia,ieri(10.05.2010),prin care parata,solicita respingerea cererii mele ca fiind nefondata,spunand ca nu am contestat decizia de concediere si anexeaza decizia.
1.decizia o vad pt.prima data,deoarece nu mi-a fost comunicata,nici trimisa prin posta,
2.este neintocmita in conf. cu art74.CM-nu specifica motivul,durata preavizului,termen de contestatie,nimic.
Intrebarea mea mea este ca la termenul de la sf.lunii,cand instanta o sa-mi spuna de aceasta intampinare,pot solicita instantei sa analizeze decizia depusa de parata si sa hotarasca ca fiind incorect intocmita si nefiind nici comunicata sa o anuleze(art.75 CM spune parca despre decizie ca produce efecte de la data comunicarii ei,deci necomunicare nu o face nula?) si atunci sa solicit plata salariilor ce le-as fi putut primi daca eram inca angajata?
Sau trebuie sa refac cererea de chemare in judecata?
Va multumesc tuturor pentru rabdare si ajutor!