avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societatea solicita respingerea cererii de chemare in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata.

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutor.
Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la cunostinta,deci nu am avut cum sa o contest si nici preaviz nu am avut.Am primit direct cartea de munca si formularul cu contributia pt.somaj.La data respectiva nici nu stiam ca trebuie sa mi se aduca la cunostinta decizia de concediere.
Am solicitat sal.compensator conf.CM si CCM (2007-2010-turism),plata preavizului neefectuat si a tichetelor corespunzatoare preavizului,tichete de masa pt 5zile lucrate in ian.

Fostul angajator,solicita respingerea cererii,pe motiv ca nu am contestat decizia de concediere .

Ce credeti,are dreptate? Cum pot dovedi ca nu mi s-a comunicat decizia,nu am semnat si nici acasa nu am primit-o,plus ca acum cand au trimis-o instantei vad ca nu este mentionat nici motivul,nici preavizul,nimic.
Angajatorul a depus acum la dosar decizia,la cererea instantei,insa acolo specifica doar art.65(1)nu si perioada preavizului.

Angajat.isi intemeiaza cererea pe baza art.115 si urm.C.proc.Civ. si CM.

Ce pot sa fac in afara de invocarea art.65 CM si art 78 CCM 2007-2008,pt ca CCM al societatii nu il stiu,decat nr lui care este mentionat in CIM.Au sanse sa castige?

Multumesc!

Va rog,nu stie nimeni?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
ContSters140202, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters140202 , utilizator 18:12, 11 Mai 2010
Termenul de contestare al deciziei de concediere este de 30 de zile de la comunicare. Din cate am inteles dvs nu constetati decizia, ci ati solicita doar niste drepturi salariale de care nu ati beneficiat la desfacerea contractului de munca
Va sfatuiesc sa nu insistati pe anularea decizie de concediere..pentru ca nu stiu daca mai sunteti in termen si dac ..prin asta urmariti reaincadraerea in munca ( ca efect al anularii deciziei de concediere.
Este mai bine sa solicitati instantei obligarea societatii la plata drepturilor legale de care nu ati benefiaciat la desfacerea contractului : contravaloare preaviz, tichete corespunzatoare prweavizului si a lunii in care ati lucrat si nu v-au fost acordate., plata salariul compensator. Puteti solicita si plata zilelor de concediu de care ar fi trebuit sa beneficiati pentru perioada lucrata din an.
Mult succes.
Multumesc,plata sal compensator si preavizului am solicitat la ,dar astazi,am primit o intampinare de la parat,prin care solicita respingerea cererii mele ca fiind neintemeiata,deorece eu nu am contestat decizia.Decizie pe care au anexat-o si pe care azi am vazut-o prima data.Vreau sa solicit anularea ei,in instanta,desi termenul a trecut,si sa solicit plata sal ariilor,aferente lunilor in care mi-as fi desfasurat activitatea,deoarce decizia,nu este formulata conform art.74 CM,nu specifica motivul,durata preavizului,termenul de contestare si instanta unde poate fi contestata.
Multumesc!
Termenul de contestare de 30 de zile incepe de la comunicare. Daca nu vi s-a comunicat actul atunci faceti cerere instantei cu obligatia de a face, adica a angajatorului de a va inmana decizia de concediere, cu scopul de a o contesta. In litigiu de munca, angajatorul trebuie sa faca proba ca v-a comunicat decizia, nu dvs.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
w0lfshad3, utilizator
Înştiinţarea salariatului privind concedierea nu se poate realiza decât prin comunicarea deciziei de concediere, nefiind valabilă comunicarea măsurii concedierii prin alte înscrisuri emanând de la angajator.
Situatia este urmatoarea si as dori daca este posibil,raspunsul unui avocat sau cineva care ma poate sfatui cu exactitate:
Cererea mea initiala,de chemare in judecata ,era formulata,pentru sal.compensator,plata preavizului si a tichetelor de masa coresp.preavizului.
Parata,a facut o intampinare,dupa primul termen la care nu a venit,intampinare primita de mine odata cu citatia,ieri(10.05.2010),prin care parata,solicita respingerea cererii mele ca fiind nefondata,spunand ca nu am contestat decizia de concediere si anexeaza decizia.
1.decizia o vad pt.prima data,deoarece nu mi-a fost comunicata,nici trimisa prin posta,
2.este neintocmita in conf. cu art74.CM-nu specifica motivul,durata preavizului,termen de contestatie,nimic.
Intrebarea mea mea este ca la termenul de la sf.lunii,cand instanta o sa-mi spuna de aceasta intampinare,pot solicita instantei sa analizeze decizia depusa de parata si sa hotarasca ca fiind incorect intocmita si nefiind nici comunicata sa o anuleze(art.75 CM spune parca despre decizie ca produce efecte de la data comunicarii ei,deci necomunicare nu o face nula?) si atunci sa solicit plata salariilor ce le-as fi putut primi daca eram inca angajata?
Sau trebuie sa refac cererea de chemare in judecata?

Va multumesc tuturor pentru rabdare si ajutor!
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
ContSters140202, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie concediere necomunicata angajatului ,cum o contesti atunci? ContSters140202 ContSters140202 Va rog sa-mi spuneti daca o decizie de concediere,nu a fost comunicata angajatului ,nici trimisa prin posta si ulterior cand am primit-o ca anexa la citatie ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere dupa 30 zile de la emitere?! ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Am si eu o situatie delicata:Nu am cunoscut legea,in momentul concedierii.La primirea carnetului de munca am vazut art.65(1)inscris acolo si am ... (vezi toată discuția)
Dilema la cererea de chemare in judecata ContSters140202 ContSters140202 Buna seara, Am si eu o mare problema. Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)