Buna ziua,
Am si eu o situatie delicata:Nu am cunoscut legea,in momentul concedierii.La primirea carnetului de munca am vazut art.65(1)inscris acolo si am inceput sa caut.De ce,pt ca initial,angajatorul a spus ca nu e concediere,doar intrerupe activ.si eu o sa raman oricum.
Am descoperit ca trebuia sa am preaviz,sa primesc sal compensator,tichetele de masa.
Am deschis actiune in justitie,pentru sal.compensator si plata preavizului,iar angajatorul a facut intampinare de anulare a cererii mele,anexand decizia si cererea mea de CO.
Acum am descoperit ca decizia nu este completata corect,nu are motive,nu durata preaviz,nu termen de contestare si nu mi s-a comunicat(habar nu aveam ca trebuie sa mi se comunice personal,sau prin posta).
Decizia este inregistra la ITM,la data de 27.01,data la care eu eram in CO(INCHEIAT LA 29.01).Nu spune legea ca nu poti fi concediat daca esti in CO?sau ma insel?
Intrebarea mea este,pot solicita instantei la urmatorul termen sa anuleze decizia (art.76,78 CM)desi au trecut cele 30 zile,acum afland care este legea?si sa oblige angajatorul la plata sal.corespunzatoare,avand in vedere ca s-au incalcat art.74,75,CM.
Va multumesc si va rog daca se poate un raspuns complet si corect,sau daca stie cineva ,daca e mai bine sa solicit serv.unui avocat!
Multumesc!!!