avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie concediere dupa 30 zile de la emitere?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie concediere dupa 30 zile de la emitere?!

Buna ziua,

Am si eu o situatie delicata:Nu am cunoscut legea,in momentul concedierii.La primirea carnetului de munca am vazut art.65(1)inscris acolo si am inceput sa caut.De ce,pt ca initial,angajatorul a spus ca nu e concediere,doar intrerupe activ.si eu o sa raman oricum.
Am descoperit ca trebuia sa am preaviz,sa primesc sal compensator,tichetele de masa.
Am deschis actiune in justitie,pentru sal.compensator si plata preavizului,iar angajatorul a facut intampinare de anulare a cererii mele,anexand decizia si cererea mea de CO.
Acum am descoperit ca decizia nu este completata corect,nu are motive,nu durata preaviz,nu termen de contestare si nu mi s-a comunicat(habar nu aveam ca trebuie sa mi se comunice personal,sau prin posta).
Decizia este inregistra la ITM,la data de 27.01,data la care eu eram in CO(INCHEIAT LA 29.01).Nu spune legea ca nu poti fi concediat daca esti in CO?sau ma insel?

Intrebarea mea este,pot solicita instantei la urmatorul termen sa anuleze decizia (art.76,78 CM)desi au trecut cele 30 zile,acum afland care este legea?si sa oblige angajatorul la plata sal.corespunzatoare,avand in vedere ca s-au incalcat art.74,75,CM.

Va multumesc si va rog daca se poate un raspuns complet si corect,sau daca stie cineva ,daca e mai bine sa solicit serv.unui avocat!

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters140202 , utilizator 14:55, 11 Mai 2010
decizia de comunicare o puteti contesta in termen de 30zile de cand v-a fost comunicata.

daca dvs nu ati semnat de primire?? cine a facut-o in locul dvs?? daca am inteles bine trebuie facuta si o plangere penala pt fals si uz de fals.

solicitati ajutorul unui avocat in particular. puteti obtine desfiintarea deciziei de concediere, reintegrarea in munca si plata drepturilor salariale la zi. sunteti somera in prezent??
Nu a semnat nimeni,a fost depusa asa,nici nu mentioneaza de fapt pe formularul respectiv decat ca directorul X decide ca incepand cu 1.02 .2010 ,incetarea raporturilor de munca intre societ.si subsemnata.,conf.art.65(1).Atat si au depus-o la Itm pe 27.01.2010.
Nu am putut beneficia de somaj,deoarece anterior lucrasem doar cu norma de 2 ore si nu aveam nici perioada corespunzatoare.E alta poveste.
Sa consider ca mi-a fost comunicata ieri?pentru ca ieri am vazut aceasta hartie prima data!!! Nu doresc reincadrarea,vreau in urma acestor noi dovezi,salariul corespunzator lunilor in care as fi fost angajata.

Multumesc!
trebuie sa solicitati si reincadrarea ... altfel nu va pot plati aceasta perioada. demisionati in prima zi cand va reintoarceti la serviciu, ma gandesc ca nu veti mai putea desfasura activitatea acolo ... dupa proces.

nu puteti considera dvs data de la care curg cele 30zile. La dosarul de la itm sigur exista un exemplar cu semnatura dvs falsificata. nu va puteau incheia altfel cartea de munca. de aceea spun ca trebuie facuta si o palngere penala.

sesizati si itm ... si confruntati copiile. s-ar putea sa aveti surprize neplacute
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
new_2009, utilizator
Ma gandeam ca daca nu ati primit-o si se dovedeste asta in instanta,puteti solicita salariile corespunzatoare fara reincadrare.
Verificati totusi si la ITM,desi daca aveti deja proces....
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
ContSters140202, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere necomunicata angajatului ,cum o contesti atunci? ContSters140202 ContSters140202 Va rog sa-mi spuneti daca o decizie de concediere,nu a fost comunicata angajatului ,nici trimisa prin posta si ulterior cand am primit-o ca anexa la citatie ... (vezi toată discuția)
Ajutor! nu mai inteleg nimic ! ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua , Am tot intrebat despre situatia in care sunt ,insa poate e mai bine daca descriu totul de la inceput pentru ca raspunsurile primite au fost ... (vezi toată discuția)