avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor! nu mai inteleg nimic !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor! nu mai inteleg nimic !

Buna ziua ,

Am tot intrebat despre situatia in care sunt ,insa poate e mai bine daca descriu totul de la inceput pentru ca raspunsurile primite au fost contradictorii si poate asta datorita intrebarilor prost formulate.
Asadar va implor,situatia este cea descrisa,cine ma poate ajuta va rog!!!??

Ian 2010 ni se spune ca dupa CO se inchide centrul pt.2 luni,renovari si lipsa clientilor si deschidem in aprilie,deci ne intoarcem toti(cca 27 angajati pe centru +hotel cca 50-aceeasi institutie,atunci)
CO 11 ian-29 ian

Februarie ,28 .mi se spune ca desi aveam promisiunea unui sal pe jum pt februarie si martie,managerul a hotarat somaj si primesc hartia aceea de somaj (cu contributia societatii)si cartea de munca care spune cea de la resurse umane imi trebuie pt.somaj.
Intreb pe mail managerul de ce este trecut art.65 care am citit inseamna concediere?Ea spune ca nu este vb de concediere,s-a inchis centrul si hotelul ,e lichidare de comun acord si somaj ca sa ne mearga vechimea(am mail-ul)

Stiind ca revin in aprilie,nu m-am documentat mai profund din pacate pt.mine acum!
Martie,24 mi se spune ca de fapt a gasit pe cineva cu jum din sal meu si ca eu nu mai revin.
Abia atunci ma uit inca o data pe cartea de munca,singurul act ce il aveam de la ei si incep sa caut pe net ce inseamna art 65.
Descopar ca trebuia sa primesc niste compensatii conf,CCM(nu stiu ce prevede ca nu ne-a fost prelucrat)si sa fi avut un preaviz.
Merg cu cerere la director si solicit acestea,spune ca nu stie despre ce vb si daca vreau sa ii dau in judecata ca ei nu mai vor sa lucrez.Intreb motivul si imi spune ca au gasit pe altcineva mai “ieftin” si ca eu am cerut marire de sal si ca nu e corect.
Am solicitat scris aceste motive si mi-a spus ca nu cade el in capcana mea sa scrie asa ceva.
29 .03 fac cerere de chemare in judfecata cu plata sal compensator si plata preavizului pe care nu l-am avut si nici macar nu stiu cat este.

26.04 primul termen,paratul nu se prezinta,presedinta cere sa depuna CCM si ma intreaba de decizie?! Spun ca nu am asa ceva si o cere si pe aceasta.

10.05 primesc odata cu citatia si o intampinare ,prin care solicita respingerea actiunii ca neintemeiata,deoarece nu am contestat decizia de concediere,decizie pe care o anexeaza impreuna cu alte acte.

Vad ca decizia inseamna o hartie care are un nr. de inregistrare la ITM.
Incep sa verific pe site-uri de profil si descopar ca aceasta decizie trebuia sa mi se comunice si ca trebuia sa contina niste elemente legale(motivul concedierii,durata preavizului,termenul de contestatie etc) si ca pot sa o contest in 30 de zile de la comunicarea ei.Pe decizia anexata scria decat ca managerul X decide incetarea contractului nr...din data de 01.02.2010.
Ma uit cand este inregistrata la ITM si va 27.01,data la care eu eram in CO.

Intreb pe site ca acesta, si sunt sfatuita sa contest decizia pentru ca oricum daca nu contine elementele mentionate este atinsa de nulitate iar daca am primit-o doar in timpul procesului ,pot sa o contest in 30 de zile de la primire,considerandu-se comunicarea ei abia atunci.
Modific cererea,pastrand insa prima cerere de chemare in judecata,cea cu sal compensator,tot la sfatul cuiva din forum care spune ca daca nu mi-a fost comunicata decizia,nu are legatura cu incalcarea celorlalte drepturi(sal. compensator).
Asa am facut.
Am termen pe 22 .06 ,intre timp,parata nu a venit nici pe 31.05 la termenul avut.

Acum nedumerirea mea vine din faptul ca am cerut sfatul unui av.(nu pe litigii de munca) si mi-a spus ca nu pot sa solicit anulare si sa pastrez si prima cerere ,ca ele se exclud,chiar daca situatia este cea descrisa,ca trebuia sa raman fie cu prima,fie cu a doua,insa cererea mea este deja modificata.
Plus ca daca se anuleaza decizia de concediere trebuie sa cer reintegrarea,ca altfel nu se stie pana cand sa mi se plateasca sal de care as fi beneficiat daca ramaneam angajata,ori eu nu doresc acest lucru,pt.ca am fost avertizata ce patesc daca ma intorc si oricum nu dupa acest proces.
Spune acest av. ca pot ramane si fara plata sal. compensator daca se respinge anularea deciziei si ca eram obligata sa cunosc legea,insa daca eu nu am primit nimic iar cand am primit,pe decizie nu scrie decat incet.activitatii cu art.65,de unde sa stiu eu ca nu este corect intocmita si ca are un termen de contestatre?lucrez de 24 ani si este prima concediere! Acum cateva zile am descrcat de pe site-ul ITM-ului un model de decizie si am vazut ce ttrebuie sa contina,ba chiar trebuia sa semnez undeva ca mi-a fost comunicata,sau sa mi se fi trimis prin posta cu confirmare de primire, sau asa ceva.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa rezolv aceasta situatie incurcata?

Va multumesc din suflet si scuze ca revin cu aceeasi tema!
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 15:57, 9 Iunie 2010
Si mie-mi refuzau decizia de concediere, asa ca am initiat procesul cu "obligatia de a face", adica de a-mi inmana decizia, ca ulterior s-o contest.

Chiar daca pierdeti procesul acum, si tot n-aveti decizia la mana, tot puteti incepe altul in care s-o cereti, cu scopul de a o contesta.

Angajatorul trebuie sa faca proba ca v-a comunicat-o, n-are nici o valoare daca e in posesia lui, si nu si a dumneavoastra.
Va multumesc,acum am o copie pentru ca au depus-o la intampinare,de aceea am si solicitat anularea ei,pentru ca nu respecta nici un articol din CM.

Sunt ingrijorata doar sa nu-mi respinga solicitarea si sa nu primesc nici drepturile datorate conf.CM la concediere!
Citind pe acest site,am descoperit inca o problema,de care nu stiam,trebuia in cererea de chemare in judecata sa mentionez si sumele exacte solicitate?Pentru ca eu am scris doar sla. compensator sau la anularea deciziei,plata sal coresp.perioadei in care CIM ar fi fost in vigoare.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
ContSters140202, utilizator
Eu mi-am mentionat sumele solicitate, insa trebuie facut totalul, asta se face pe la sfarsit din cate am inteles, fiindca depinde de durata procesului. Aveti grija la legalitatea contestatiei mai intai,dupa aia ganditi-va la revendicari. Instanta ar trebui sa va ajute, dar nu va bazati pe asta. Desi incepusem singur ca dvs pana la contestare mi-am angajat avocat tocmai ca sa nu pierd din te miri ce tertipuri. Cu bunul simt cam ramai cu ochii in soare la noi in tarisoara.

Tot ce va mai pot sfatui e sa fiti pe cat de concisa puteti, la obiect, in ceea ce cereti si vreti sa aflati.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cerere chemare in judecata,cu probleme,sfat urgent va rog! ContSters152621 ContSters152621 Buna ziua , Am tot intrebat despre situatia in care sunt ,insa poate e mai bine daca descriu totul de la inceput pentru ca raspunsurile primite au fost ... (vezi toată discuția)
Dilema la cererea de chemare in judecata ContSters140202 ContSters140202 Buna seara, Am si eu o mare problema. Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)