avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dilema la cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dilema la cererea de chemare in judecata

Buna seara,
Am si eu o mare problema.
Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca trecut.art.65 si cautand pe net am vazut ca am dreptul la asa ceva.Intre 11 si 29 ian am foast in CO.La sal din 12 feb am primit hartia aceea pt somaj si atat.Pe la inceputul lui martie,mi s-a dat si cartea de munca.
Acum,dupa primul termen,am primit intampinare de la fostul angajator si anexat printrre altele si o hartie ,decizia de concediere,emisa la data de 26 .01.10 si inregistrata la ITM pe 27.
M-am uitat si in cartea de munca si era trecuta,nr....
Am cautat pe net si am vazut ca acea dhartie trebuia sa mi se aduca la cunostinta,impreuna cu preavizul.Pe acea hartie(decizie)nu este treut nici motivul,nici durata preavizului si nici cand poate fi contestata(am gasit pe site-ul ITM ca asa trebuie).
Am fost sfauita sa modicfic cererea de chemare in judecata si sa solicit anularea deciziei,pt. ca am primit-o abia in timpul procesului s, si plata sal de la concediere,dar si sa pastrez prima cerere.
Acum am cerut sfatul unui prieten av.,nu pe litigii de munca e drept,si mi-a spus ca cererile mele se exclud una pe cealalta ,ca nu pot cere si anulare si compensatii si ca daca se respinge anularea,pierd si compensatiile,plus ca daca raman pe anulare trebuie sa cer reintegrarea neaparat,lucru pe care eu nu il doresc.
Ce ma sfatuiti ,va rog,sa fac?Cum sa procedez? Cererile sunt deja facute asa cum am spus,dar sa raman doar la compensatii?
Decizia nu am mi s-a comunicat ,acum am vazut-o ,la intampinarea din 10.05,plus ca daca as fi primit-o nu as fi putut sa ma apar pt ca nu scrie nimic in ea,ca poate fi contestata,cand,scrie doar ca managerul X decide intreruperea rel de munca din data de...
Multumesc din suflet oricui ma ajuta!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ContSters140202 , utilizator 08:20, 9 Iunie 2010
Daca deciyia nu cuprinde mentinule obligatorii este lovita de nulitate si puteti sa va comp+letati actiunea si acest capat de cerere fara sa fie nevoie sa solictati reintegrarea in postul anterior ci numai platile banesti care vi se cuvin
Dv. trebuie sa va precizati in fata instantei actiunea si anume nu puteti sa cereti salarii compensatorii si sa cereti si anularea deciziei de concediere, parerea mea este sa ramaneti pe prima cerere si anume plata preavizului si salariile compensatorii.
Pt.top dan av.
Va multumesc mult. Platile trebuie sa mentionez ,de la data concedierii pana cand?La data stingerii litigiului?Sau cum? Pot sa ma apar daca sunt intrebata de contestatia deciziei acum si nu dupa concediere,mentionand neinscrierea termenului de contestatie?Pentru ca nu stiam din decizie nici motivul concedierii ,nici termenul si locul contestatiei,am aflat cand mi-a fost trimisa,consultand site-ul d-voastra si decarcand un model de decizie de pe site-ul ITM-ului ,atunci am vazut ca trebuia sa arate altfel.
Atunci prima cerere ramane valabila,sau trebuie sa renunt la ea,cea cu compensatiile?De fapt eu am facut deja modificarea cererii de chemare in judecata,cu solicitarea anularii deciziei,avand in vedere noile informatii(adica cererea propriu zisa care mi-a parvenit in timpul procesului)dar am pastrat si prima cerere,cea cu compensatiile.Acum ce sa fac?
va multumesc,o zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
ContSters140202, utilizator
Pt Florin 72

Multumesc pentru raspuns,ideea este ,asa cum am scris si mai sus,eu am modificat deja cererea de chemare in judecata,dupa ce am primit cu intampinarea si decizia de concediere,pastrand insa si prima cerere.
Ce sa fac acum? Nu am stiut de existenta deciziei,scrie in cartea de munca nr.ei,insa nu am stiut ca trebuia sa fiu anuntata si sa fie mentionat pe ea motivul concedierii si termenul de contestatie.
La momentul cand ar fi trebuit sa fac o contestatie-am aflat din acest forum ca trebuia in 30 zile,dar de la comunicarea ei si nu mi-a fost comunicata nici verbal,ba mai mult cand am inttebat managerul mi-a spus ca nici macar nu e concediere,se inchide 2 luni si deschidem in aprilie,ceea ce s-a intamplat,dar intre timp nu m-au mai chemat pe mine-nici nu banuiam ca nu revin,pentru ca asa mi se promisese,pe mail chiar,si nu m-am uitat deloc pe cartea de munca,care imi fusese data pentru somaj,asa mi-a spus de la resurse umane,ca am nevoie de ea.
Multumesc
Atunci mergeti pe anularea deciziei de concediere si cereti reintegrarea si drepturile salariale de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective(se vor aduna mai multe salarii decat cele compensatorii).

Alte discuții în legătură

Ajutor! nu mai inteleg nimic ! ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua , Am tot intrebat despre situatia in care sunt ,insa poate e mai bine daca descriu totul de la inceput pentru ca raspunsurile primite au fost ... (vezi toată discuția)
Modificare cerere chemare in judecata,cu probleme,sfat urgent va rog! ContSters152621 ContSters152621 Buna ziua , Am tot intrebat despre situatia in care sunt ,insa poate e mai bine daca descriu totul de la inceput pentru ca raspunsurile primite au fost ... (vezi toată discuția)
Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)