Buna seara,
Am si eu o mare problema.
Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca trecut.art.65 si cautand pe net am vazut ca am dreptul la asa ceva.Intre 11 si 29 ian am foast in CO.La sal din 12 feb am primit hartia aceea pt somaj si atat.Pe la inceputul lui martie,mi s-a dat si cartea de munca.
Acum,dupa primul termen,am primit intampinare de la fostul angajator si anexat printrre altele si o hartie ,decizia de concediere,emisa la data de 26 .01.10 si inregistrata la ITM pe 27.
M-am uitat si in cartea de munca si era trecuta,nr....
Am cautat pe net si am vazut ca acea dhartie trebuia sa mi se aduca la cunostinta,impreuna cu preavizul.Pe acea hartie(decizie)nu este treut nici motivul,nici durata preavizului si nici cand poate fi contestata(am gasit pe site-ul ITM ca asa trebuie).
Am fost sfauita sa modicfic cererea de chemare in judecata si sa solicit anularea deciziei,pt. ca am primit-o abia in timpul procesului s, si plata sal de la concediere,dar si sa pastrez prima cerere.
Acum am cerut sfatul unui prieten av.,nu pe litigii de munca e drept,si mi-a spus ca cererile mele se exclud una pe cealalta ,ca nu pot cere si anulare si compensatii si ca daca se respinge anularea,pierd si compensatiile,plus ca daca raman pe anulare trebuie sa cer reintegrarea neaparat,lucru pe care eu nu il doresc.
Ce ma sfatuiti ,va rog,sa fac?Cum sa procedez? Cererile sunt deja facute asa cum am spus,dar sa raman doar la compensatii?
Decizia nu am mi s-a comunicat ,acum am vazut-o ,la intampinarea din 10.05,plus ca daca as fi primit-o nu as fi putut sa ma apar pt ca nu scrie nimic in ea,ca poate fi contestata,cand,scrie doar ca managerul X decide intreruperea rel de munca din data de...
Multumesc din suflet oricui ma ajuta!
Cu stima,