As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj:
- la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz de 20 zile trebuie depus dosarul (in speta, avizul a expirat la data de 28 august 2009);
- ce documente trebuie sa contina dosarul si cate zile sunt valabile adeverinta medicala si cea de la administratia financiara?
- dupa cat timp de la depunerea dosarului urmeaza sa primesc acei bani.
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi buna..
1. Acte la dosarul de somaj:
- copie carte identitate;
- copie certificat casatorie;
- copie certificat nastere;
- copie acte studii/calificare;
- copie dupa carnetul de munca;
- adeverinta medicala;
- certificat fiscal;
- adeverinta tip cu salariul pe 12 luni.
2. Daca depuneti dosarul in 30 de zile de la data concedierii primiti indemnizatia de somaj incepand cu data concedierii.
3. Daca depuneti dosarul mai tarziu de 30 de zile (dar nu mai tarziu de 12 luni), primiti indemnizatia de somaj incepand cu data depunerii dosarului.
4. Indemnizatia de somaj se primeste prin posta, de regula, in cepand cu luna urmatoare depunerii dosarului la AJOFM.
Va multumesc mult domnule consilier, o singura intrebare mai am:
- data concedierii este considerata data intrarii in preaviz (in acest caz 1 august) sau imediat ce acesta expira, (in cazul meu 29 august).
Dupa expirarea preavizului trebuia sa primiti decizia de concediere care va fi cu data de 29 august. Deci pana pe 28 septembrie veti depune dosarul la Somaj.
Succes!
Posibilitate somaj ?
miluma
Am cartea de munca incheiata cu art 65 alin 1 din 03.06.2010. Pana acum nu am fost s-o ridic pt ca pe decizia de desfacere a contractului de munca pe care am ... (vezi toată discuția)