avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul - cum intocmesc dosarul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul - cum intocmesc dosarul?

dupa ce ti se da de la locul de munca hartia referitoare la demersurile somajului unde trebuie sa te prezinti?care sunt pasii de urmat?trebuie sa se ocupe firma de actele somajului sau tu personal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:00, 8 Iulie 2010
Normal firma se ocupa de tot dar mai sunt si "firme" care isi iau lumea in cap si te pune pe tine sa umbli...,in primul rand firma nu trebuie sa aibe datorii la stat
1. Firma nu se ocupa de completarea dosarului de somaj si depunerea lui la AJOFM.
2. Firma inmaneaza fostului salariat decizia de concediere si carnetul de munca vizate de ITM si adeverinta cu veniturile pe cele 12 luni necesare pentru somaj.
3. Salariatul depune la AJOFM urmatoarele acte:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni (formularul tip il ia de la Agentia de Somaj)
4. Pentru a primi indemnizatia de somaj de la data concedierii trebuie sa depuneti dosarul in termen de 30 de zile calendaristice de la data concedierii. daca il depuneti mai tarziu veti primi indemnizatia de somaj dela data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate somaj ? miluma miluma Am cartea de munca incheiata cu art 65 alin 1 din 03.06.2010. Pana acum nu am fost s-o ridic pt ca pe decizia de desfacere a contractului de munca pe care am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj anca_eke anca_eke buna,as avea o intrebare.eu ar trebui sa ma reintorc la munca incepand cu 2 august din ccc iar angajatorul a zis ca imi depune acte de somaj,am lucrat 3 ani ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)