avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

buna,as avea o intrebare.eu ar trebui sa ma reintorc la munca incepand cu 2 august din ccc iar angajatorul a zis ca imi depune acte de somaj,am lucrat 3 ani inainte de ccc.se ia in calcul si perioada de ccc?cat ar trebui sa primesc somaj(o suma exacta daca se poate nu in procente) daca am fost angajata cu salariul minim pe economie?eu trebuie sa merg cu ceva acte la somaj sau doar angajatorul trebuie sa depuna din partea firmei?cum verific daca le-a depus ca sa nu am surprize mai tarziu in ideea ca am avut probleme cu el inainte de ccc privind salriul pe ultima luna inainte de concediu.pe ce perioada de timp se acorda somajul?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 21 Iulie 2010
buna:)si eu am trecut prin ce treci tu acum si eu am fost sa-mi depun actele eu am avut salariu 950 lei si am somaj 512 in cazul tau cred ca vre-o 4oo si ceva nu conteaza decat vechimea si cred ca ulimele salarii asa se calculeaza te pup
Cand va reintoarceti la serv, angajatorul inati va inmaneaza un preaviz de 20 zile lucratoare. Dpa expirarea acestei perioade, va inceteaza contractul si va elibereaza Carnetul de munca + Decizia de incetare (daca nu o primiti in aceeasi zi cu Preavizul) + Nota de lichidare + Adeverinta cu salariile pe ultimele 12 luni anterioare CIC si oncediului de maternitate.
----Actele necesare le gasiti afisate la agentia de somaj de care apartineti cu domiciliul----
1. Perioada de CCC nu este considerata perioadadecotizare la somaj. Deci pentru somaj veti avea 3 ani vechime. Veti avea somaj 6 luni.
2. 600x75% = 450 lei; 600x3% = 18 lei; 450+18 = 468 lei;
468-15%x468 = 398 lei. Este un calcul aproximativ.
3. Dosarul de somaj il completati si il duceti dvs. la AJOFM. Angajatorul va da doar carnetul de munca si adeverinta cu salariile pe cele 12 luni necesare pentru somaj.
4. Acte pentru somaj:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj / anexa 14 viu viu Pe 13 septembrie anul trecut mi-a expirat preavizul dat de firma prin care ma trimiteau in somaj. Pe 14 septambrie m-am angajat la alta firma. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj fara preaviz vixen_carisma@yahoo.com vixen_carisma@yahoo.com buna ziua ,am fost angajata la pic hypermarket craiova 2 ani,am ramas insarcinata si am intrat in concediu de maternitate apoi in concediu de crestere al ... (vezi toată discuția)
Somaj TUNDEENY TUNDEENY BUNA ZIUA AS DORI SA VA INTREB CEVA AM FOST DATA AFARA DE LA ULTIMUL LOC DE MUNCA CU O VECHIME 1 AN SI O LUNA CU LIT1 ART 65, AS VREA SA VA INTREB DACA POT ... (vezi toată discuția)