Pe 13 septembrie anul trecut mi-a expirat preavizul dat de firma prin care ma trimiteau in somaj. Pe 14 septambrie m-am angajat la alta firma. Acum 2 saptamani, din cauza ca nu mi s-a platit salariul mi-am depus demisia iar astazi 27 august a expirat preavizul. Am vorbit cu o cunostinta sa ma angajeze pe perioada determinata 1 luna de zile, pentru a putea depune actele de somaj.Va intreb urmatoarele:
1. De la firma de unde am plecat astazi mi s-a dat doar fisa de lichidare. Trebuia sa mai primesc si alt document? Pot ridica cartea de munca de la ITM?
2.Totodata am cerut si anexa 14, mi s-a dat. Trebuie sa cer anexa 14 si de la firma care m-a trimis in somaj anul trecut?
3. Ce acte imi mai trebuie la dosarul de somaj?
anexa 14 trebuie sa cuprinda virarile de contributii la somaj pe ultimele 12 din cele 24 anterioare depunerii dosarului de somaj.
adeverinta medic de familie
adeverinte de la finante
copii diplome de studii
1. Adeverinta cu salariile pe cele 12 luni o luati de la toti angajatorii la care ati lucrat in aceste 12 luni.
2. Acte pentru somaj:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni.
Preavizul l-am incheiat pe 27 august. De angajat pe perioada determinata o pot face de maine 6 septembrie(am avut un necaz in familie).
1.Pot sa depun dosarul de somaj dupa expirarea contractului pe perioada determinata (chiar daca nu m-am angajat imediat)?
2. Avand in vedere ca nu am fost pontata in ultimul an (14 sept 2009-27 august 2010) decat maxim 12-15 zile pe luna (in ianuarie chiar deloc), voi avea probleme cu depunerea dosarului pt somaj (mentionez ca am fost trimisa in somaj in urma cu un an pe 11 septembrie de la alta firma)
1. Nu conteaza de cate ori ati fost in somaj.
2. Daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj beneficiati de indemnizatie la somaj.
3. Din cele 24 de luni scadeti lunile cat ati fost in soma, deoarece acestea nu sunt perioade de cotizare la somaj,si trebuie sa va ramana 12luni lucrate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Anexa 14
viu
Pe 27 august mi-a expirat perioada de preaviz pentru demisie (am lucrat 14 sept 2009 -27 august 2010). Am solicitat anexa 14. Aceasta a fost completata cu ... (vezi toată discuția)