buna seara!lucrez la o firma di noiembrie 2004,iar in aprilie 2008 am nascut.acum,dupa 2 ani m-am intors la munca,am lucrat o luna din20 aprilie pana in 20 mai si din 21 mai mi-a bagat preavizul.in data de 18 iunie imi expira preavizul.cat timp beneficiez de somaj daca m-a baga in somaj pe motiv de restructurare de post?(deci din motive neimputabile mie?)
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
2. Perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani nu este stagiu de cotizare la somaj asa ca avand un stagiu de cotizare intre un an si 5 ani veti beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni.
multumesc.de abia azi mi- raspuns seful la tel si mi-a spus ca cei de la bucuresti(acolo e firma)au depus actele si urma ca cei de la itm sa le trimita in brasov.acum trebuie sa merg direct la ajofm sau la itm?
Dosar somaj
mihaelaak
Buna ziua,
As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj:
- la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
Somaj
serian
buna. mi-a incetat activitatea pe data de 17 10 2009 decizia mi-a fost inmanata pe 02 10 2009 . anexa 26 ptr somaj mi-a fost completata pe 16 10 2009. in anul ... (vezi toată discuția)