avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

buna seara!lucrez la o firma di noiembrie 2004,iar in aprilie 2008 am nascut.acum,dupa 2 ani m-am intors la munca,am lucrat o luna din20 aprilie pana in 20 mai si din 21 mai mi-a bagat preavizul.in data de 18 iunie imi expira preavizul.cat timp beneficiez de somaj daca m-a baga in somaj pe motiv de restructurare de post?(deci din motive neimputabile mie?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 12 Iulie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
2. Perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani nu este stagiu de cotizare la somaj asa ca avand un stagiu de cotizare intre un an si 5 ani veti beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc mult!acum nu imi mai raspunde seful la tel si azi mi-a expirat preavizul.ce ma fac ca trebuia sa imi dea actele pt somaj?
1. Va duceti personal la firma si discutati cu cei responsabili.
2. Mergeti si la ITM si rugati sa va ajute in obtinerea documentelor de concediere.
multumesc.de abia azi mi- raspuns seful la tel si mi-a spus ca cei de la bucuresti(acolo e firma)au depus actele si urma ca cei de la itm sa le trimita in brasov.acum trebuie sa merg direct la ajofm sau la itm?
Intrebati unde le trimit cei de la ITMB. Daca le trimit la ITM Brasov, de acolo le luati si apoi va duceti la AJOFM Bv.

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca? Marsman Marsman Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj: - la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
Somaj serian serian buna. mi-a incetat activitatea pe data de 17 10 2009 decizia mi-a fost inmanata pe 02 10 2009 . anexa 26 ptr somaj mi-a fost completata pe 16 10 2009. in anul ... (vezi toată discuția)