avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este termenul limita pentru depunerea dosarului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca?

Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu contract pe perioada nedeterminata ca agent de paza din Ianuarie 2008 pina in prezent si sunt disponibilizat pt. ca firma nu mai are contracte.
In ultimii 5 ani am lucrat la inca 2 firme in afara de aceasta si am avut intreruperi de cite 1 luna intre angajari. As vrea sa stiu daca se calculeaza si acea perioada la somaj sau numai ultima angajare. Mentionez ca nu am avut ajutor de somaj in acele luni.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:51, 1 Octombrie 2010
1. Daca depuneti actele la Somaj in termen de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti actele mai tarziu (dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 deluni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
4. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
5. Lunile in cate nu ati lucrat sunt luni necontributive la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc claudia22gh claudia22gh Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Incepand cu 01.09.2008 si pana in 27.04.2010 am fost in CIC. Din 28.04.2010 si pana in prezent sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)