avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,

Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie?
Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt angajata de 2 luni ( al 3 lea ) se desfinteaza postul.
Dar intre aceste locuri de munca nu am spatiu ,am continuitate.( am plecat de la un loc de munca am inceput la celalalt cu a 2 a zi si tot asa ).

Astept raspuns
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:02, 22 Mai 2012
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii .. cele 12 luni pot fi cumulate de la mai multi angajatori ...
1. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj (din ultimele 24 de luni), necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la unul si acelasi angajator.

2. - Pentru a primi indemnizatie de somaj de la data concedierii trebuie sa va inregistrati le Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice.
- Daca va inregistrati mai tarziu (dar nu mai tarziu de 12 luni) atunci veti primi indemnizatia de somaj de la data inregistrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj cristofer cristofer daca am muncit la o firma 6 luni iar dupa aceasta perioada firma a facut restructurari si am fost destituit ma intereseaza daca primesc somaj in aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj florinlacan florinlacan Buna ziua,imi puteti spune daca pot beneficia de somaj in conditiile in care sunt angajata din septembrie 2010 si am 2 luni jumate de concediu fara plata? Va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)