avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Imi puteti spune cum se procedeaza cu inscrierea pentru somaj si in cat timp de la incetarea contractului de munca se pot depune actele. Eu am 1 an si 5 luni de cand imi caut un job si mi s-a spus ca nu pot obtine somaj pentru ca nu am lucrat in ultimul an. Este o lege care ma poate ajuta in ceea ce ma priveste?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:26, 14 Mai 2013
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

3. - Pentru a primi indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la acea data.
- Daca va inregistrati mai tarziu, dar nu mai mult de 12 luni, veti primi indemnizatia de somaj de la data inregistrarii.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj radustroe radustroe in 2013 am avut un contract de munca din 15 iunie pana in 31 decembrie.in 2014 in perioada ianuarie martie inclusiv am stat acasa fara nici un contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj popcosmin popcosmin Buna ziua ma numesc Pop Nicolae si sunt angajat la o firma particulara si as dori sa aflu cum se procedeaza pentru incetarea contractului de munca fara a fi ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie copil flore_inger flore_inger Buna...a-si dori si eu sa va intreb cum se procedeaza in cazul meu...in 10 oct0mbrie 2013 m-am angajat dupa care am aflat ca sunt insarcinata....am nascut in 5 ... (vezi toată discuția)