avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie copil

Buna...a-si dori si eu sa va intreb cum se procedeaza in cazul meu...in 10 oct0mbrie 2013 m-am angajat dupa care am aflat ca sunt insarcinata....am nascut in 5 iulie 2014....contractul de munca il aveam pe determinat pana in aprilie 2015.in iulie 2016 mi se termina ccc...intrebarea mea ar fii...cei de la firma sunt obligati sa-mi prelungeasca contractul de acolo de cand a fost suspendat sau nu sunt obligati...iar in cazul in care nu ma vor mai lua as putea sa intru in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 20 Ianuarie 2016
1. - Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i), din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.
- Adica angajatorul nu are obligatia legala sa prelungeasca CIM.

2. - Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii CIM, chiar daca sunteti in CCC, si daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- De indemnizatia de somaj veti putea beneficia dupa ce se termina concediul crestere copil (CCC).

3. - Va recomand sa mergeti la Agentia de Somaj cat mai repede cu putinta ca sa vedeti daca indepliniti conditia de stagiu de cotizare.
- Cele 12 luni de stagiu de cotizare nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)
Somaj mariokempess mariokempess Buna ziua, Daca am un contract de munca pe perioda determinata,3 luni,pot beneficia de ajutor de somaj,la terminarea contractului?Mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)