avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua! acum 4 luni mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma cu un contract pe perioada determinata.acest contract acum a expirat, angajatorul ne mai dorind sa-l prelungeasca. as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de somaj.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: anreea1982 , utilizator 19:29, 7 Februarie 2013
1. La incetarea de drept a CIM (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), la data expirarii sale puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie copil flore_inger flore_inger Buna...a-si dori si eu sa va intreb cum se procedeaza in cazul meu...in 10 oct0mbrie 2013 m-am angajat dupa care am aflat ca sunt insarcinata....am nascut in 5 ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)
Somaj stelianaiv stelianaiv Buna seara! Ar putea o persoana care si-a dat demisia din Mapn, in februarie, sa intre in somaj?Si daca da, ar trebui sa ceara o adeverinta de la ultimul loc ... (vezi toată discuția)