avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Incepand cu 01.09.2008 si pana in 27.04.2010 am fost in CIC.
Din 28.04.2010 si pana in prezent sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Postul pe care m-am angajat se desfiinteaza si voi inceta raporturile de munca cu aceasta societate. intrebarea mea este POT BENEFICIA DE AJUTOR DE JOMAJ?? Mentionez faptul ca inainte de a intra in CIC am avut vechime mai mult de 12 luni consecutive.
Va multumesc mult si astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 28 Iulie 2010
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In adeverinta pentru somaj vor fi luate in calcul lunile lucrate dupa ce a incetat CCC si, in completarea celor 12 luni necesare, lunile lucrate inainte de CCC.
Va multumesc foarte mult ptr raspuns si promptitudine. Si daca ma mai puteti ajuta cu inca un raspuns ar fii perfect: In cat timp trebuie sa imi depun dosarul la somaj? (de la data incetarii contractului de munca). Multumesc inca o data. O zi buna sa aveti
1. Daca veti depune dosarul in 30 de zile calendaristice de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul mai tarziu (fara a depasi 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului. Perioada de somaj va fi aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie : femeie insarcinata , i se desfiinteaza postul la 4 luni de la angajare , nu apuca sa ... (vezi toată discuția)
Somer reangajat - dupa cat timp pot avea din nou somaj? abaza.codrut abaza.codrut am fost somer si acum sant angajat la acceasi firma .Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp angajator poate sa -ma dea in somaj din nou,sau ce perioada e obligat ... (vezi toată discuția)