avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CIC cand firma e in lichidare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CIC cand firma e in lichidare

Buna ziua,
Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati.
Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc era in lichidare din octombrie 2009. Patronul nu a reusit sa depuna actele la lichidator decat pe 3 decembrie.Am inteles ca o sa ma scoata direct in somaj ca nu mai are activitate. Firma lichidatoare nu mi-a incetat inca suspendarea cartii de munca deci nici cartea de munca in conditiile legii pentru acordarea dreptului de somaj, nu mi-a dat nici o adeverinta. Intrebarea mea este: Cum trebuie sa procedez sa pot depune in termenul de 30 de zile alocat dosarul pentru somaj? Ce se intampla daca nu ma incadrez in timp util ( din cauza lichidatorului ca eu tot ii sun) si care este legal ultima zi in care pot depune dosarul?
O alta nelamurire este legata de continuitatea in munca dinainte de CIC. M-am angajat la aceasta firma in 12.02.2007 si am nascut in 20.11.2007 . Firma la care am lucrat inainte mi-a incetat contractul de munca tot cu 12.02.2007 deci am continuitate. Intrebarea mea este : Trebuie sa cer adeverinta pentru somaj si de la firma aceasta? si pentru ce perioada? pentru ca am vechime cam de 3 ani in munca in urma.( Se vede oricum toata vechimea in cartea de munca)
Cel mai recent răspuns: DanielaBlaj , utilizator 20:59, 14 Decembrie 2009
1. Daca depuneti dosarul la Somaj in termen de 30 de zile calendaristice de la data concedierii veti beneficia de indemnizatia de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul dupa aceste 30 de zile (dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii dosarului.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
4. In cazul dvs., cele 12 luni necesare sunt alcatuie din lunile lucrate dupa CCC (daca este cazul) care se completeaza cu lunile de dinainte de CCC.
5. Asadar trebuie sa cererti adeverinte de la angajatorii la care ati lucrat in aceste 12 luni luate in calcul.
6. Pentru a va incadra in timp insistati la lichidatorul judiciar sa va dea mai repede adeverinta (spuneti si pentru ce va trebuie). Pentru asta solicitati si sprijinul AJOFM care va poate ajuta.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc claudia22gh claudia22gh Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Incepand cu 01.09.2008 si pana in 27.04.2010 am fost in CIC. Din 28.04.2010 si pana in prezent sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc Cyta Cyta Am terminat concediul pentru ingrijire copil pana la 2 ani si cand m-am intors la firma unde lucram mi-a dat preaviz ca sa intru in somaj, pentru ca firma s-a ... (vezi toată discuția)