avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Am terminat concediul pentru ingrijire copil pana la 2 ani si cand m-am intors la firma unde lucram mi-a dat preaviz ca sa intru in somaj, pentru ca firma s-a restructurat si nu mai au nevoie de mine.Acum ce trebuie sa fac ca sa-mi iau somajul? Am inteles ca acolo trebuie sa duc adeverinta de la ultimul loc de munca...dar eu nu am lucrat in ultimii 2 ani fiind in concediu pt.ingrijire copil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:50, 15 Iulie 2011
1. Dar ati lucrat inainte de a intra in CCC si se vor trece in adeverinta si lunile de dinainte de CCC pana se completeaza 12 luni.
2. Angajatorul trebuie sa va inmaneze: decizia de concediere, carnetul de munca (daca exista), adeverinta de vechime si adeverinta tip pentro somaj (cu cele 12 luni).
3. Daca depuneti dosarul la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data conecdierii. Daca il depuneti mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ajutor somaj simedreionela simedreionela buna ziua in perioada 16.09.2010-12.06.2011 am lucrat ,in perioada13.06.2011 am beneficiat de concediu medical prenatal am nascut pe 18.08.2011 ,pana pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Plata contributie la somaj de catre salariat ailina ailina Buna seara, Am si eu 3 intrebari referitoare la indemnizatia de somaj. 1.Daca nu am o luna lucrata complet, (sa zicem 5 zile lucrate din aceea luna) se ia in ... (vezi toată discuția)